BIVŠI RUSKI PREDSJEDNIK O TREĆEM SVJETSKOM RATU: ‘Primorani smo neprekidno podsjećati da smo sposobni dati trenutan i vrlo moćan odgovor’

Screenshot

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev prilikom posjeta Ruskom federalnom nuklearnom centru rekao je kako nuklearni štit osigurava rusku neovisnost i “pomaže u smirivanju onih koji našu zemlju žele pogurati u Treći svjetski rat”, prenosi Jutarnji list.

“Nalazimo se u Sarovu, u kojem se više od 75 godina radi na razvoju našeg domaćeg nuklearnog potencijala, nuklearnog oružja, vrše se istraživanja koja su usmjerena na usavršavanje naših mogućnosti, osiguravanje učinkovitosti. I, naravno, valja spomenuti povijesnu zaslugu onih koji su ovdje radili, a zahvaljujući kojima je bio stvoren nuklearni štit za Rusiju i naše saveznike, koji omogućava našu neovisnost tijekom mnogo godina. I čak pomaže u smirivanju onih koji našu zemlju pokušavaju gurnuti u Treći svjetski rat”, izjavio je Medvedev.

“Arsenal modernog, pouzdanog i učinkovitog naoružanja i danas umiruje ambicije onih koji svojim i tuđim snagama žele započeti Treći svjetski rat. Nećemo dopustiti takvu situaciju. Ali, primorani smo neprekidno podsjećati da smo u slučaju napada na našu zemlju sposobni dati trenutan i vrlo moćan odgovor. Odbit ćemo svaku agresiju koja je prijetnja našoj državi”, dodao je Medvedev.

Kako prenose ruski državni mediji, naglasio je da “nažalost, slični ispadi danas nisu rijetki i od strane onih država koje su zauzele otvoreno neprijateljski stav prema našoj zemlji i onih koji primjenjuju rusofobnu retoriku”.

Medvedev je rekao i da se Rusija “ima čime suprotstaviti vanjskom pritisku” i da su projekti koji se ostvaruju u Saratovu primjer toga. Dodao je i da je Moskvi jasno da mora odgovoriti na izazove s kojima je suočena i da mora korigirati svoje planove.“U ovom slučaju moramo se prisjetiti naših mogućnosti koje su bile ovdje stvorene. A najvažnije je da naši protivnici to ne zaborave”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI