BIVŠI SABORSKI ZASTUPNIK NAPRAVIO INCIDENT U DUĆANU: Morali su zvati policiju, sad su ga na sudu proglasili krivim

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL, Ilustracija

Bivši saborski zastupnik HDZ-a Branimir Salijević napravio je incident u dućanu s kućnim potrepštinama zbog čega je morala intervenirati i policija.

Prema nepravomoćnoj presudi, Branimir Salijević (68) iz Jakovlja “narušavao je javni red i mir tako da je, nezadovoljan kupnjom stvari – vodovodne slavine, na sav glas vičući vrijeđao vlasnicu trgovine Marinu riječima: Prodajete šrot robu!

Nakon toga ju je rukom odgurnuo od sebe, pri čemu ista nije zadobila vidljive tjelesne ozljede, a liječničku pomoć je odbila, dakle, narušavao javni red i mir u trgovini kao javnom mjestu vičući i vrijeđajući vlasnicu trgovine te odgurnuvši istu”, stoji u presudi prekršajnog suda. Dodaje se da mora platiti kaznu od 300 kuna, prenosi Danica.hr.

Incident se dogodio u studenom prošle godine u trgovini Stubmar u Stubičkim Toplicama.

Salijević na sudu se branio kako je kupio vodovodnu slavinu koja je bila neispravna, pa ju je htio vratiti. Kaže kako je pokušao je problem riješiti s vlasnicom trgovine, ali nije uspio. Rekao je kako u trgovini nije niti vikao, niti galamio, niti vrijeđao vlasnicu.



Vlasnica trgovine je na sudu kazala kako se kupac uopće nije htio smiriti te je u jednom trenutku sam iz dućana uzeo neku drugu kutiju sa slavinom i pokušao izaći.

“Stala sam ispred njega, a on me je tada, držeći kutiju s obje ruke, s tom kutijom sa slavinom odgurnuo te izašao van iz trgovine. No, vani je bio direktor firme, moj sin, koji mu je uspio uzeti kutiju. Kupac je cijelo vrijeme jako vikao da smo bezobrazni, da prodajemo šrot robu i da će on nama pokazati.

Tako da su ostali kupci pobjegli van iz prodavaonice jer su se uplašili. Kada sam pogledala van iz prodavaonice, vidjela sam da je kupac ostavio auto na desnoj polovici kolnika tako da je bio otežan i promet, pa je nastao krkljanac”, opisala je vlasnica dućana.

Njezine je riječi potvrdila prodavačica koja mu je tog dana prodala slavinu. Nakon incidenta pozvali su policiju, ali kupac je već otišao sa slavinom koju je došao reklamirati.

Salijević je u prvom je sazivu bio saborski zastupnik HDZ-a, a kasnije je prešao u HSU te je bio njihov kandidat na izborima za Sabor.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI