BIVŠI ŠEF JANAF-a NAKON IZLASKA IZ PRITVORA: ‘Ne znam od čega da se branim, to je izmišljeni proces!’

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Bivši šef JANAF-a Dragan Kovačević dao je za RTL prvi ekskluzivni intervju nakon izlaska iz pritvora. Osvrnuo se na optužbe na njegov, ali i premijerov račun, te o dolasku pred antikorupcijsko vijeće.

“Ja sam dobio poziv. Mislim da je sveta dužnost da kada te najviše zakonodavno tijelo u Hrvatskoj pozove, da se odazoveš i odgovoriš na pitanja koja ti tijelo postavi”, rekao je na upit hoće li doći u Sabor na povjerenstvo koje poziva Nikola Grmoja.

Bivši šef JANAF-a odgovorio je i na to je li bio na sastanku o gašenju Sisačke rafinerije, na kojem je bio premijer Andrej Plenković i bivši ministar gospodarstva i održivog razvoja,  Tomislav Ćorić, poručio je kako će sve odgovore dati pred saborskim zastupnicima:

“Sve ću odgovore dati pred saborskim zastupnicima jer mislim da je to dužnost svakog građanina ove zemlje. Vidio sam u nekoliko naslova da kada se zove kancelara Njemačke ili predsjednika Francuske, oni se odazivaju na odbore, komisije, istražna povjerenstva koje parlamenti zemalja zatraže”.

“Tko sam ja da se ne bi odazvao na jedno takvo ispitivanje koje je zatražilo najviše zakonodavno tijelu u RH, a to je Hrvatski sabor. Sve ću odgovoriti što me budu pitali na mjestu gdje to budem trebao odgovoriti”, zaključio je Kovačević.Facebook Comments

Loading...
DIJELI