BIZARAN INTERVJU ŠEFA SDP-a: Pogledajte kako se Bernardić osramotio zbrajajući glasove za opoziv Marića

"Ako hoćete možemo zajedno još jednom zajedno proći. Ako želite možete mi dati papir", kaže Bernardić pa uzima olovku i papir kako bi nacrtao, odnosno, izračunao glasove i tu počinje onaj neugodni dio, premda ni prijašnji razgovor nije bio baš jasan.

Nisu samo Pernarovi intervjui pred kamerama čudni, da ne kažemo i bizarni! Šef SDP-a, Davor Bernardić, gostovao je u Točki na tjedan, N1 televizije gdje je pokušao objasniti brojku od 80 potpisa koje tvrdi da ima za opoziv ministra financija Zdravka Marića. Bernardić ih je pokušao čak i nacrtati, ali nije baš išlo…

Novinarka, odnosno, voditeljica pitala je Benrardića može li Plenkoviću u Saboru nacrtati tih 76 glasova protiv njegovih ministara…

“To ćemo vidjeti u srijedu. Zasad ima dovoljno stranaka koje su se izjasnile za opoziv. Ali ovdje nije bitno pitanje opoziva nego pitanje onoga što u Hrvatskoj nije dobro. A nije dobro da je ministar, koji je znao kakava je situacija i koji je upleten do lakata u tu aferu, i dalje ministar. Opoziv može proći sa 76 glasova ‘za’, a hoće li se to dogodit to ja ne znam. Teško je o tome govoriti jer ja mislim da se blizu 80 zastupnika izjasnilo da će glasati, ali možda to tako ne bude. Ali je jasno da ova vlada na ovaj način gubi legitimitet, pogotovo ukoliko protiv opoziva ne bude više od 76 ruku što je Plenković najavio”, odgovorio je Bernardić.

Za opoziv moraju skupiti 76 glasova, naglasila mu je to novinarka.

“Potrudit ćemo se. Mislim da, koliko smo vidjeli iz izjava klubova, postoji 80 zastupnika koji su skloni podržati smjenu ministra i tražiti direktnu odgovornost za ovo što je nastalo”, odgovorio je Bernarić.



Upitala ga je je li lobirao da ta inicijativa prođe te s kim je razgovarao da to podrži?

“Kad smo prikupili potpise – skupili smo od partnera. Nakon toga sve je postalo jasno”, veli šef SDP-a.

Voditeljica se zapitala… “Ako ste pokrenuli inicijativu za smjenu ministra jeste li nešto radili da se to i dogodi ili je to samo politički performans”?

“To je naša odgovornost, a ja vjerujem u zdrav razum. Hoće li proći, to ćemo vidjeti u srijedu”, odgovara Bernardić.

Upitan je privlači li, to jest nagovara li ljude na svoju stranu?

“Mhm”, promrmljao je jedva čujno Bernardić.

Voditeljica ponavlja pitanje…

“Odgovor je da”, veli Bernardić pa nastavlja, “Ako hoćete možemo zajedno još jednom zajedno proći. Ako želite možete mi dati papir”, kaže Bernardić pa uzima olovku i papir kako bi nacrtao, odnosno, izračunao glasove i tu počinje onaj neugodni dio, premda ni prijašnji razgovor nije bio baš jasan.

Voditeljica mu tada naglašava kako ona “koliko god da brojala ne vidi da imaju dovoljno glasova”.

Bernardić je tada krenuo nešto pisati i risati po papiru i nastao je muk, voditeljica je shvatila kako šef SDP-a nema namjeru objasniti što točno piše, pa je krenula zbrajati umjesto njega.

Na to se Bernardić nadurio i poručio voditeljici, “Dobro onda vi napišite brojeve, vidim da se igramo brojke i slova, pa samo vi pišite onda”, voditeljica mu je odgovorila kako se “ne igraju brojke i slova”, na što joj je on odgovorio “neka slobodno ona piše i da joj neće uzimati vrijeme”. Dok je novinarka pisala i zbrajala Bernadrićeve glasove, on je gledao pio kavu i namještao kravatu.

Nakon što je pobrojala Bernardićeve glasove još jednom mu je poručila da ne vidi iz ovog što je on napisao kako imaju dovoljni glasova za smjenu Marića. Bernardić je na koncu opet rekao kako misli da imaju…

Bizarno, zar ne?

Facebook Comments

Loading...
DIJELI