BIZARAN ODGOVOR DHZ-ovca: ‘Kad HDZ-u bude trebala većina, on će je imati’

FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Potvrdio je i da su razgovarali sa zastupnicima stranke Pokrenimo Hrvatsku te "prililno usuglasili stavove"

Upitan imaju li većinu od 76 ruku za potporu Vladi, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić za Novu TV kazao je da će HDZ imati većinu u Saboru onda kad mu to bude trebalo. Dodao je da tu ulaze HDZ-ovi zastupnici, njihovi partneri, pojedini nezavisni zastupnici, “a pregovaramo i sa svim drugim potencijalnim partnerima. Pričekat ćemo još dva dana pa ćete imati punu informaciju”, rekao je Bačić.

Upitan hoće li Bruna Esih i Željko Glasnović podržati Vladu i izbor Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora, Bačić je rekao da je zadovoljan tim pregovorima te da je Esih i inače članica Kluba zastupnika HDZ-a pa je normalno da potvrdi kandidaturu Jandrokovića.

“Razgovaramo o tome, kao i s Glasnovićem, i očekujem da ćemo imati njihovu potporu kad dođe vrijeme.” Potvrdio je i da su razgovarali sa zastupnicima stranke Pokrenimo Hrvatsku te “prililno usuglasili stavove”.

Istaknuo je kako je jedino što se u ovom trenutku zasigurno zna jest da je Božo Petrov izgubio potporu većine saborsklih zastupnika te dodao kako većinu za smjenu Zdravka Marića trebaju osigurati SDP i most, a “govorim vam da ćemo mi pobijediti”.

Na pitanje može li se dogoditi da Petrov u srijedu nakon rasprave i glasanja o povjerenju ministru Mariću proglasi stanku od dva tjedna, odgovara: “Nakon današnjeg dana ništa me ne bi čudilo od gospodina Petrova. Ako to napravi, to bi bila grčevita borba za fotelju, to bi bilo nasilje nad demokracijom, procedurom i Poslovnikom”.



“Uvjeren sam da ćemo uspjeti skupiti većinu. Ali, ako se to ne dogodi, HDZ je spreman ići na nove izbore”, zaključio je Branko Bačić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI