BOGATA NASLJEDNICA OD KOJE STRAHUJE TOMAŠEVIĆ! Dama koja raspolaže s milijardama: Nikada nije bila previše eksponirana

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Umjesto oca Petra Pripuza, u javnom prostoru posljednjih tjedana istupa Iva Pripuz Špekuljak koja operativno vodi C.I.O.S. grupaciju, najveću hrvatsku kompaniju za gospodarenje otpadom. Kompanija je ovo iz koje su nedavno novog zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića pozvali na razgovore, ali i na raskidanje ugovora sa Gradom Zagrebom, odnosno Zagrebačkim holdingom ukoliko u njima ima nešto sporno.

Pismo kojim se C.I.O.S. obratio Tomaševiću potpisala je Pripuzova kći Iva, ali i članica Uprave Tatjana Tomašević, sestra ministra zdravstva Vilija Beroša. Pripuz je inače osnivač i vlasnik C.I.O.S. grupe iz čijeg se Nadzornog odbora povukao uoči svojeg 65. rođendana, kada je odlučio otići u mirovinu.

Grupacija koju je preuzela mlada nasljednica Iva posluje još od početka ’90-ih te se danas smatra vodećom u regiji u sektoru gospodarenja otpadom, a osim što djeluje u Hrvatskoj korporacija posluje i u regiji, odnosno u susjednoj BiH i Srbiji. Članica ove grupacije godišnje skupe i obrade oko 840 tisuća tona otpada, godišnje konsolidiraju prihode veće od 1,4 milijarde kuna.


“Najzastupljeniji je metalni otpad, a posljednjih godina raste udio količina nemetalnog, komunalnog, proizvodnog te otpada koji je predmet koncesijskih ugovora, kao što su papir, plastika, guma, drvo, staklo, otpadna ambalaža… Važan segment poslovanja čine posebne kategorije otpada – otpadna vozila te električni i elektronički (EE) otpad. Upravo zbog dugogodišnjih ulaganja u inovativne tehnologije C.I.O.S. grupacija, koja je lani obradila 50.000 tona otpadnih vozila, osigurala je ispunjenje nacionalnih ciljeva ponovne uporabe, oporabe i recikliranja otpadnih vozila”, otkrila je Iva Pripuz Špekuljuk u nedavnom intervjuu za Globus.

Inače, ova diplomirana ekonomistica u obiteljskoj tvrtci počela je raditi sa svega 24 godine te je tamo prošla razne pozicije. Jedno je vrijeme bila članica Uprave za financije, računovodstvo, kontroling i planiranje, dok danas u očevoj tvrci vodi glavnu riječ.Sin Ivan u medijima je u zadnje vrijeme manje zastupljen, no za razliku od sestre koja se nikada nije povezivala s nestašlucima on je stupce punio čestim prometnim nesrećama i incidentima u noćnom klubu u Vodicama gdje je u društvu starlete Soraje Vučelić jedne prilike ozlijeđen nožem.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI