Bolesna suicidalna igrica širi se internetom: Upozorenje za roditelje

Twitter

Škole su sada počele izdavati upozorenja tvrdeći da ih je kontaktiralo na stotine zabrinutih roditelja.

Roditelje u Velikoj Britaniji nastavnici upozoravaju da se online “suicidalna igra” Momo ubacuje u videozapise Pepa Praščića i Fortnita na YouTubeu. Diljem Britanije većina škola javlja da su djeca na meti jezivih slika i video isječaka veoma uznemirujućeg karaktera.

Inače sa smrću dvoje djece povezan je “izazov Momo” koji potiče mlade da se ozlijede, a u nekim slučajevima čak i da si oduzmu život.

Škole su sada počele izdavati upozorenja tvrdeći da ih je kontaktiralo na stotine zabrinutih roditelja.

azali su da se uznemirujući videi pojavljuju usred naizgled nevinih videa dječjeg crtanog filma Pepa Prašćić ili kompjuterske igre Fortnite.

Jedan od videozapisa, kažu, počinje nevino, kao primjerice početak epizode Pepa Praščića, ali se ubrzo pretvora u izmijenjenu verziju s nasiljem i uvredljivim jezikom.

U jednom drugom videu imena “MoMo” prikazuje se iskrivljena bijela maska koja potiče djecu da rade razne opasne stvari bez da to kažu svojim roditeljima. U Argentini je čak 12-godišnjak počinio samoubojstvo, a sve zbog straha od “suicidalne igre”.

Daily Mail navodi kako je MoMo ženski lik zastrašujućeg izgleda koja djecu mami putem WhatsApp-a te im zatim šalje slike i upute o tome kako nauditi sebi i drugima, piše Daily Mail.

Navedeni medij prenosi svjedočanstvo majke sedmogodišnjaka. Ona pak navodi kako je njen sin u školi počeo prijetiti drugim učenicima u školi, a kad ga pitala zašto to radi, kazao je kako će ga u suprotnom Momo ubiti u snu. Majci je rekao kako ga je MoMo natjerala da iz kuhinje uzme nož i zabije ga u vrat. Rekli su mu da ignorira sve to, ali su i dalje prestravljeni, piše Daily Mail.

Roditelje se stoga poziva na oprez u trenucima kada dijete koristi neki uređaj ili gleda video isječke.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI