Bolesni republikanski senator došao u Washington da obrani Obamacare

wiki

Vođa republikanske većine Mitch McConnell rekao je da je „razočaran rezultatima glasovanja“

Sve frustiraniji američki predsjednik Donald Trump niti iz trećeg pokušaja nije uspio srušiti (ukinuti) zakon o zdravstvenom osiguranjju, popularno nazvan Obamacare, a to je Donaldu bila jedna od glavnih krilatica u predizbornoj kampanji.

Kako pišu amrički mediji, nakon dramatične noći u Senatu troje republikanaca je stalo na stranu demokrata tako da je spomenuti zakon s 51 glasom za i 49 protiv ostao na snazi.

Vođa republikanske većine Mitch McConnell rekao je da je „razočaran rezultatima glasovanja“.

Izgleda da je konačnu riječ ipak imao ugledni republikanski senator John McCain koji je još u utorak pozvao kolege na „jedinstvo i kompromis glede rješenja za zdravstveno osiguranje“ te najavio da iako je teško bolestan dolazi u Senat glasati protiv prijedloga zakona svoje, republikanske stranke.
McCain se pojavio se na Capitol Hillu prvi puta od kada mu je dijagnosticiran tumor na mozgu. “Senat, koliko se mogu sjetiti, nikada nije bio podijeljen kao do sada. Prijatelji, ništa ne postižemo, naš sustav zdravstvenog osiguranja je u rasulu. Svi to znamo, i oni koji podržavaju ObamaCare i oni koji mu se protive. Nešto se mora učiniti”, rekao je McCain prije glasovanja.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI