BOLNA SJEĆANJA S KORNATA: ‘Postoji trajna praznina u obiteljima, u njihovim srcima i dušama’

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

U utorak, 30. kolovoza obilježava se 15. obljetnica tragedije na Kornatima. Godine 2007. 12 vatrogasaca poginulo je gaseći požar. Komemoracija i polaganje vijenaca započelo je u 11 sati, dok su se u svim vatrogasnim postrojbama upalile sirene u 15.25.
Župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić tom prigodom kazao je kako su ovakva sjećanja potrebna kako bi se spriječila slična događanja.

“Nisam kompetentan govoriti o onome što je razlog ovoj tragediji. A posljedica smo svi svjesni. Neke stvari su nedorečene i nejasne, to nas sve muči. Pogotovo one koji su izgubili svoje najmilije. Postoji trajna praznina u obiteljima, u njihovim srcima i dušama”, kazao je.

“Petnaest godina je prošlo, a kad svane ovaj dan uvijek je tužan jer se sjećamo naših heroja s Kornata. Nikad ih nećemo zaboraviti. Ne želimo da se ovo ikad više nekome dogodi”, nastavio je vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za Šibenikin.

Također, na Kornate su stigli i Branka Juričev-Martinčev kao izaslanica predsjednika Sabora te Predrag Stipanović u ime Predsjednika Republike, kao i izaslanstva iz obližnjih gradova i općina.

Za 18 sati zakazana je kolona sjećanja te Misa zadušnica za sve stradale vatrogasce u crkvi Svetog Duha u Tisnom.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI