BOMBA S PRISAVLJA! TREBA LI NAS TO ČUDITI? Smijenjeni šef u istražnom zatvoru, a HRT mu nakon godišnjeg, odobrio NEPLAĆENI DOPUST!

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Smijenjenom glavnom ravnatelju HRT-a koji se još uvijek nalazi u istražnom zatvoru, HRT je ovih dana odobrio – neplaćeni dopust.

Tako se bivši šef HRT-a Kazimir Bačić, osumnjičen da je kao posrednik nosio mito pokojnom gradonačelniku Bandiću, ne mora bojati za posao, dok sjedi u istražnom zatvoru “zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela”, piše Telegram.

To je potvrđeno i s HRT-a:

“Kazimir Bačić u skladu sa čl. 87 Zakona o radu koristi neplaćeni dopust, sve do 15. rujna 2021. godine”, stoji u njihovu odgovoru na Telegramov upit.

Prvo godišnji, pa neplaćeni dopust

No, ovo nije prvi put da je HRT izašao u susret svom posrnulom šefu otkako je izbila afera. Tako je početkom srpnja, kad je tek pritvoren, Bačić preko odvjetnika otvorio godišnji odmor.



HRT mu ga je uredno odobrio pa je tako tada još uvijek aktualni ravnatelj uredno plaćen za vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Prema tumačenju pravnika, poslodavčevo je diskrecijsko pravo hoće li radniku odobriti godišnji odmor. Drugim riječima, poslodavac može, a i ne mora odobriti zahtjev radnika za neplaćenim dopustom. HRT je, očito, svom radniku Bačiću, odlučio pomoći.

Treba spomenuti i detalj na koji je skrenula pažnju i predsjednica Ogranka HND-a na HTV-u Sanja Mikleušević Pavić.

Naime, budući da je HRT već odavno poznat po otkazima i tužbama koje pokreće protiv vlastitih novinara, najčešće zbog štete ugledu te kuće., iznenađuje da s druge strane odobravaju neplaćeni dopust i godišnji odmor čovjeku kojega USKOK sumnjiči za trgovanje utjecajem u zamjenu za stan u centru Zagreba.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI