BORČIĆ O BEROŠU: ‘Prvi put na sceni imamo političara kojem vjerujemo’

Darko Tomas/Cropix

Profesorica političke komunikacije Nikolina Borčić gostovala je u “Novom danu” na N1 gdje je komentirala način krizne komunikacije Nacionalnog stožera. Borčić je zaključila kako je njihov način komunikacije, u usporedbi s drugim zemljama, space shuttle – i po sastavu i po sadržaju.

Borčić smatra kako prvi puta u Hrvatskoj imamo političara kojem stvarno vjerujemo, a to je Vili Beroš.

“Ipak, njegova jučerašnja izjava o petokolonašima bila je loša i pokazala nam je koliko je sve krhko. Ministar, naravno, ima pravo biti ljut, ali ta huškačka, ratna retorika je nešto što jednostavno nije korisno pa je i na društvenim mrežama potakla brojne rasprave koje nisu korisne. Osim toga, etiketiranje je jako opasno, kada se govori o liječnicima”, poručila je Borčić.

Govoreći o stanju u drugim državama, rekla je da najviše do izražaja dolazi poslušnost koja se stvara uslijed straha.

“Tu možemo izdvojiti ponašanje mađarskog premijera Viktora Orbana, koji najavljuje zatvor za širitelje fake news-a, ali se zbog nepovjerenja pogotovo kod novinara javlja strah od kritičkog govora. Zanimljiv je i nastup ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je u svom obraćanju nastupio kao otac nacije, naglašavao kako Rusija danas ima problema zbog drugih, ne zbog sebe i kako će on sve napraviti da tu situaciju riješi”, istaknula je Borčić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI