BOROVIĆ SE NE OSJEĆA KRIVIM: Optuženi pilot komentirao optužnicu iz Srbije: ‘Odbijam sve to što će mi se stavljati na teret’

Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix

Danijel Borović, jedan od optuženih pilota komentirao je za N1 odluku Višeg suda u Beogradu koji je potvrdio optužnici protiv hrvatskih pilota.

“Nemam novih spoznaja u odnosu na ono što se ranije provlačilo kroz medije, nitko me nije službeno kontaktirao, sve je to svježe. Mogu samo reći da odbijam sve to što će mi se stavljati na teret, ne osjećam se uopće krivim po tom pitanju. Ja sam svojim kolegama u ratu odradio časno sve što je trebalo i sad je red na državi da se pokaže, oni koji je vode, ono što treba i da pokažu ono što trebaju imati”, kazao je Borović.

Osvrnuo se na sastanak s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem.

“Na tom sastanku premijer je u ime Vlade izjavio da će se država postaviti u smislu zakona koji je na snazi. Očekujem da se ta optužnica neće prihvatiti jer bi prihvaćanjem optužnice priznali jurisdikciju koju je Srbija sama sebi postavila, da ima pravo na ono na što nema pravo. Hrvatska je zakonom iz 2011. odbacila takvu mogućnost. To je jedini put”, istaknuo je.

Dodao je da Hrvatska i ljudi koji je vode trebaju poduzeti mjere kojima bi zaštitili četvoricu pilota. “Jednog dana može biti tko zna tko još, kad bi se krenulo tim putem… Onda bi Srbi radili što god bi htjeli, a to nije normalno.”Facebook Comments

Loading...
DIJELI