Borzan je rekla kako za Škoru nije iznenađena, a spomenula je i Milanovića

screenshot

Europarlamentarka Biljana Borzan gostovala je na N1 televiziji i među ostalim govorila i o budućim predsjedničkim izborima, komentirajući izglede Miroslava Škore i Zorana Milanovića.

Borzan je rekla kako za Škoru nije iznenađena i kako su “oboje bili kandidati za gradonačelnika 2008. kada je Osijek imao krizu vlasti. Tada je HDZ pokušao sa Škorom izazvati pozitivan efekt računajući na njegovu popularnost što se tiče estrade, ali to nije prošlo…. Danas, ne samo u Hrvatskoj nego i šire, imamo svojevrsnu estradizaciju politke. I političari su skloni raditi neke stvari koje im racionalnio nisu bliske, ali ih učine da bi ih mediji popratili. Kada gledamo Donalda Trumpa koji je pobijedio u SAD-u,  to se prelijeva drugdje i nije neobično da pjevač u prvoj anketi dobije 10 posto jer ga znaju”, kaže Borzan za N1 te napominje kako bi Škoro mogao uzeti glasove predsjednici Grabar Kitarović, ali ne i na ljevici.

Što se Milanovića tiče, misli da ljudi pamte njegov fajterski stav i to je ono što možda nedostaje na političkoj sceni. “Milanović prvo treba izraziti svoju želju za takvom kandidaturom, on kao političar nije volio odgovarati na hipotetska pitanja. Dok se on ne izjasni bespredmetno je pričati o tome. Ipak se ne može zanemariti činjenicu da dobro stoji u anketama, a sad hoćemo li ići na predizbore u stranci, sami se dogovoriti, ići s drugima, to tek treba vidjeti, ali mislim da nitko neće dok ne završe europski izbori o ovoj temi raspravljati”, rekla je Borzan.

Upozorila je i na probleme na ljevici: “Mislim da u ovom trenutku moramo naći načina da kao stranka budemo privlačni manjim strankama da se dogovaraju s nama jer očigledno sami ne možemo postići rezultat. Ako se ne dogovorimo sujete će uništiti ljevicu i ne samo ljevicu nego liberalni korpus”.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI