BOZANIĆ PREDVODIO MISU POLNOĆKU: ‘Potrebno je misliti na solidarnost a ne na lažne proroke’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nakon 141 godinu prvi put polnoćka nije proslavljena u zagrebačkoj katedrali. Naime, od potresa na Banovini, prije godinu dana, katedrala nije dostupna široj javnosti. Tako da je kardinal Josip Bozanić polnoćku je predvodio u župi svetog Jeronima u Maksimiru.

Na misi polnoćki rekao je da je Božić blagdan solidarnosti i brige jednih za druge, naglasivši kako je u vrijeme panedmije potrebno misliti na tu solidarnost i ne zavoditi se lažnim prorocima.

“Mi smo božji izabranici, nismo mi Boga izabrali nego je Bog nas izabrao, ne samo jednoga – sve, i zato je Božić blagdan ljudske solidarnosti, zajedništva, brige jednih za druge, poruka je kardinala Bozanića. Naglasio je da u ovom vremenu pandemije potrebno misliti na tu solidarnosti, na svoje i tuđe zdravlje, zdravlje svog brata i svoje sestre, onoga koji je bliži i onoga koji je dalji.

Naglasio je da živimo to iskušenje, molimo Boga da što prije prođe ta pošast, da nas toga oslobodi, ali dok smo u ovom vremenu budimo odgovorni i nemojmo se dati zavesti lažnim prorocima.

Bozanić je Božić čestitao uz poruku da je to blagdan koji povezuje nebo i zemlju koji nam donosi posebnu radost koju čovjeku može dati samo Bog.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI