BOŽINOVIĆ DONIO ODLUKU: Evo koje se mjere produžuju na još dva tjedna, veću ovlastu je dobio i HZJZ

Photo:Zeljko Lukunic/PIXSELL

Čelnik stožera civilne zaštite, Davor Božinović na konferenciji za medije otkrio je kako će stožer danas donijeti četiri odluke na nacionalnoj razini te jednu na lokalnoj a na snagu stupaju od sutra.

Božinović ističe kako će se donijeti izmjena Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike HrvatskeOdluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, Odluku o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19 te Odluku kojom se uređuje radno vrijeme i način rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa. 

Također je ponovio ono o čemu se špekuliralo proteklih dana a to je kako će se sve odluke koje su dosad bile na snazi produljiti do 31. ožujka, a preporuke na snagu stupaju 13. ožujka.

“Sve su mjere uglavnom ostale iste”, tvrdi Božinović koji dodaje kako će se regulirati najveći broj prisutnih na kulturnim programima i aktivnostima, a detaljniji protokol definirat će HZJZ. “Ovisno o situaciji, HZJZ će mjere pooštriti ili popustiti”, rekao je.

Omogućit će se, tvrdi i natjecanja na otvorenom, ali i dalje bez prisustva gledatelja.

Što se tiče lokalne mjere, riječ je o onoj koja se odnosi na Dubrovačko-neretvansku županiju čiji je stožer trenutne mjere i preporuke produljio i na iduća dva tjedna, zaključuje Davor Božinović.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI