BOŽINOVIĆ LJUT I REZIGNIRAN, TO MU NIJE DRAGO! ‘Oni su željeli prevariti sustav, to je pravo zločinačko udruženje’

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

O Danu policije, ali i ostalim aktualnostima govorio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Osvrnuo se na jednu od najvećih istraga od strane USKOK-a i policije koja je pod povećalo stavila 243 osobe, a sve zbog covid potvrda:

“Kriminalističko istraživanje ima svoju logiku, ono je pokrenuto u vrijeme kad su odluke Stožera bile na snazi, ovdje po svim elementima se radi o zločinačkom udruženju. S pravom su to USKOK i policija tako okarakterizirali. Ljudi su se organizirali da prevare sustav, da uzmu novce, da plate za nešto što je zapravo izrugivanje, izbjegavanje i kršenje zakona. To uopće nema veze što covid potvrde nisu na snazi. Produžili  smo odluke za covid potvrde u zdravstvenom sustavu”, kazao je Božinović za RTL.

Ministar Božinović govorio je o paramilitarnim skupinama:

“Mislim da je hrvatska policija pokazala ne samo po tom slučaju, kad govorimo o dužini istraga, da za nas nema istraga koje ako nisu rezultirale kaznenom prijavom- još uvijek su žive. Nema zamrznutih slučajeva. Što se tiče paramilitarnih skupina, o tome je izvijestila SOA, odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Policija je podignula već 4 kaznene prijave. Istraga ide dalje. Ono na što nastojimo ukazati je da je trend u svijetu- radikalizacija medijskog, političkog prostora, kako god hoćete, pogotovo nakon epidemije covida. Dovela je do toga da se razne skupine organiziraju i osjećaju se pozvanima nasiljem rješavaju probleme. To neće proći. Imali ste mladog čovjeka koji je pucao na zgradu Vlade, sigurno mu nije bila cilj zgrada, nego ljudi. Imali ste mladića koji je s Molotovljevim koktelima koji je došao pred zgradu HDZ-a. Dokle god se difamira i dehumanizira skupine, ima dosta pojedinaca koji su labilni, mogu se organizirati ili postati žrtve i izazvati velike probleme za društvo”.

Svi su na terenu oko dronova iznad vojarne u Kninu

“Policija je upoznata. To je predmet koji vodi vojna policija. Naravno da policija prikuplja sve relevantne informacije zajedno sa sigurnosnim službama”, zaključio je ministar Božinović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI