BOŽINOVIĆ NA OBLJETNICI STRADANJA POLICAJACA U BOROVU: ‘Ovdje se dogodio jedan od najokrutnijih i najpodlijih zločina u prvoj fazi agresije na Hrvatsku’

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Danas se u Borovu obilježava točno 30. godina od  ubojstva 12 pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije.

Njih su na današnji dan u tom mjestu blizu Vukovara 1991. godine ubili i masakrirali pripadnici srpskih paravojnih postrojbi.

Počast ubijenim policajcima, polaganjem vijenca i paljenjem svijeće u ime predsjednika Hrvatskog sabora odali su saborski zastupnik Nikola Mažar, a predsjednika Vlade potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te ministra obrane Maria Banožića.

“Ovdje se dogodio jedan od najokrutnijih i najpodlijih zločina u razdoblju koje je povijest označila prvom fazom agresije na Hrvatsku, sjetimo se svih hrvatskih branitelja i uloge hrvatske policije koja je u prvom razdoblju rata odigrala ključnu ulogu u obrani Hrvatske, bila je prva meta, dala je prvu žrtvu Josipa Jovića ali i kolektivnu žrtvu 12 redarstvenika kojima smo se došli pokloniti.

Hrvatska je nastala na žrtvi hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, tu smo da im odamo zahvalnost za sve što su učinili, svake godine ćemo dolaziti i odavati dužnu počast onima koji su zaslužni što živimo u demokratskoj i slobodnoj državi”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI