Božinović na suđenju Sauchi: Nisam potpisao dva putna naloga

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Afera Dnevnice obuhvaća tri premijera, jer je novac izvlačen za vrijeme Zorana Milanovića, Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića.

Davor Božinović, ministar policije jutros je došao na zagrebački Županijski sud kako bi svjedočio u aferi Dnevnice. On je bio prdstojnik Ureda Andreja Plenkovića, a na nekim spornim putnim nalozima je njegovo ime.

Afera Dnevnice obuhvaća tri premijera, jer je novac izvlačen za vrijeme Zorana Milanovića, Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića. Božinović je kazao da je potpisivao putne naloge s popratnom dokumentacijom koje mu je davala Sandra Zeljko koja je bila tajnica Oreškovića i Plenkovića. No, rekao je i da nije potpisao dva putna naloga iz kojih proizlazi da su Robert Kopal i Terezija Gras putovali u Izrael, a Karlo Ressler u BiH. – Potpis izgleda kao moj, ali nije. A oni sigurno nisu putovali – kazao je Božinović.

Kazao je da je za problematiku oko lažiranih naloga doznao nakon što su novinari postavili upit oko nalaza državne revizije 2015. – Tada nam se to prvi put privelo pozornosti pa smo to pogledali- kazao je Božinović, prenosi Večernji list.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI