BOŽINOVIĆ NAJAVIO ONO O ČEMU SE PRIČA: STIŽU NOVE RESTRIKCIJE! Odnosit će se samo za jednu regiju, na ovo morate obariti pažnju

Photo:Zeljko Lukunic/PIXSELL

Šef Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za Dnevnik Nove TV je otkrio da se uvode nove mjere koje će se odnositi na Jadransku regiju zbog rasta broja novozaraženih.

”Brojevi rastu i mi moramo nešto napraviti kako bi spriječili barem da se neki događaji ne pretvore u superširitelje”, rekao je.

Mjere bi trebale stupiti na snagu u ponedjeljak, a donosit će se na one regije koje su u “narančastom”, dodao je.


Potvrdio da će EU digitalna covid potvrda biti kriterij.

”Siguran sam ako se to bude poštivalo, možemo sigurno nastaviti s ljetom, ali pod kontrolom. Svi oni skupovi iznad 50 do 1000 ljudi će se morati organizirati tako da za njihovu organizaciju preuzmu lokalni stožeri zajedno s županijskim stožerima”, objasnio je.Svadbe isto imaju svoj okvir.

“Svadbe će se dozvoliti do najviše 200, 300 ljudi”, rekao je ministar.

Sportska natjecanja isto će biti dostupna za one koji imaju covid potvrdu.

“Bitno je cijepiti se, imati negativan test ili da je osoba preboljela koronu. Cijepljenje je jamstvo za osobu koja je cijepljenja”, kaže Božinović.

”Sve dok traje epidemija treba se čuvati na ovaj ili onaj način”, dodao je.

U Hrvatskoj posljednjih dana raste broj novozaraženih. Tako je danas zabilježen 191 novi slučaj zaraze, a preminula je jedna osoba. Testirano je 4205 uzoraka.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI