Božinović nema dobre vijesti: Ove mjere se zasad nastavljaju, nema popuštanja! Capak komentirao veliki porast broja zaraženih

Foto: Robert Anic/PIXSELL

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena su 962 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, preminule su četiri osobe, prioopćio je Nacioalni Stožer na današnjoj pressici.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je kako smo prije tjedan dana imali 747 novooboljelih, a tjedan prije 688. Rast je kao što se i vidi poprilično očit.

“Ukupno u ovom tjednu imamo registriranih 1547 novooboljelih, za 25 posto veća brojka nego što je bila u prošlom tjednu. Na listi zemalja EU Hrvatska je na sedmom mjestu, najvišu incidenciju ima Češka”, rekao je Capak.

Na pitanje odakle nam takav rast broja novozaraženih, Capak odgovara:

“Nemamo posebnih žarišta s kojima bi povezali rast brojki, kolegice iz Splitsko dalmatinske županije imaju nove slučajeve gdje su ih već imali, u školama imaju 11 pozitivnih u srednjim školama, radi se o tome da broj raste, možda je u splitskom zaleđu primijećeno da ima puno istih prezimena, zaražavaju se unutar obitelji, a ljudi se više druže, ima puno obiteljskih okupljanja, apeliramo na građane da se suzdrže od okupljanja i da primjene maksimalan oprez, rekao je Capak.

Šef Nacionalnog Stožera Civilne Zaštite Davor Božinović rekao je da će do kraja tjedna izaći s odlukom kojom će se više ili manje produžiti ovaj režim koji smo uveli 1. ožujka.



“Nadam se da nas situacija neće natjerati da idemo u drugom smjeru. Kod restriktivnijeg ponašanja morat ćemo se koncentrirati na žarišta, manje na horizontalnu primjenu”, kaže Božinović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI