BOŽINOVIĆ O PARAMILITARNIM SKUPINAMA: ‘Nema opasnosti za građane, ali ništa ne treba podcjenjivati jer to dovodi do radikalizma’

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u nedjelju boravi u Splitu u povodu Sportskih igara mladih. Dao je izjavu za medije prilikom čega se osvrnuo na rasprave o paramilitarnim skupinama.

Rekao je da nema opasnosti za građane. Ipak, o izjavi predsjednika RH Zorana Milanovića da premijer Andrej Plenković pretjeruje u ocjeni opasnosti radikalizacije, istaknuo je da podcjenjivanje dovodi do radikalizma.

Osvrnuo se i na aferu pljačke u INA-i.

“Mogu samo reći da su upravo politička volja i odlučnost kojom se vodi sustav, koji je ovdje bio u poziciji da prikupi najviše dokaza, a to je policija, ona je odradila taj posao koji je trajao nekoliko mjeseci na profesionalan način, kao što su i nadležne službe Ministarstva financija dale prvu informaciju da se tu nešto sumnjivo događa. Nakon toga je policija zajedno s Državnim odvjetništvom radila jedan vrlo temeljiti posao. Treba to sve dovesti u fazu kada se skupi dovoljno dokaza da se podnesu prijave. Za jednu takvu operaciju moralo je 50-ak policijskih istražitelja svakodnevno raditi na ovom slučaju da bi se donijela ovakva odluka. Kada policija tako radi, to je znak da je itekako stručna, profesionalna i neovisna”, naglasio je.

Govorio je i o poplavama te rekao kako se čuo s ravnateljem Civilne zaštite.“Izgleda da situacija ide na bolje. Nema padalina, dvije kuće su poplavljene, do 20-kuća je došla voda. Međutim u ovom trenutku se ne očekuje daljni rast Kupe. Mislim da se val seli prema Sisačko-moslavačkoj županiji. Tamo su ljudi na terenu od jučer i pripremaju se. Mislim da će to proći bez posljedica”, zaključio je Božinović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI