BOŽINOVIĆ O SLUČAJU ČAVAJDA: ‘Teže mi je razumjeti ljude koji ulaze u detalje slučaja, a nisu zdravstvene struke’

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nakon koalicijskog sastanka dao je izjavu za medije.

“Hrvatske koja je prije 30-ak godina proživljavala nešto slično. I zbog toga je od prvog dana hrvatska vlada vrlo jasno komunicirala politiku o ruskoj invaziji protiv Ukrajine”, istaknuo je na početku.

Govorio je i o sankcijama Rusiji.

“One predviđaju zabranu uvoza sirove nafte iz Rusije u roku 6 mjeseci. Također, u tom kontekstu je danas razgovarao i s predsjednicom EK koja ga je izvijestila o tome da je upravo danas EK potvrdila pozitivnu preliminarnu ocjenu da joj se isplati 700 milijuna kuna bespovratnih europskih sredstava”, istaknuo je.

“Hrvatska vlada vodi principijelnu i jasnu politiku. MVEP je pozvao veleposlanika Mađarske i uručilo mu notu. Naš veleposlanik u Budimpešti je zatražio prijem gdje će zatražiti objašnjenje te izjave. Nikakve pretenzije ne mogu danas proći, bez obzira na neke verbalne poruke. Hrvatski teritorij je neupitan i u tom smislu nema nikakve dvojbe”, nastavio je.



Komentirao je i slučaj Mirele Čavajde.

“Malo mi je teže razumjeti ljude koji ulaze u detalje slučaja, a nisu zdravstvene struke”, zaključio je Božinović.

“Čuo sam da je odobrenje dala slovenska struka, a struka su i naši liječnici koji i sada zasjedaju oko ovog pitanja prepustio bih njima”, kaže.

“Ovo nije tema kojoj možemo lakonski pristupiti”, kazao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI