BOŽINOVIĆ O SLUČAJU SILOVANJA MALOLJETNICE U ZADRU: ‘Nemam nešto kompetentno za reći…nije mi dobro otkad sam ovo čuo’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak, kako se nije osjećao dobro nakon što je pročitao vijest, da je sud u Zadru oslobodio sedmoricu osumnjičenih za silovanje. Istaknuo je da policija promptno rješava sve svoje zadaće.

“Informacije sam dobio iz novina, a čitajući tu vijest osjećao sam se kao i svi drugi građani Republike Hrvatske, dakle nisam se osjećao dobro”, izjavio je Božinović nakon svečanosti postrojavanja novog naraštaja polaznika Policijske akademije. “Nemam dobar osjećaj, kada pročitam tako nešto, ali dovodite me u situaciju da moram komentirati rad drugih institucija, a imam premalo elemenata da bih o tome mogao nešto kompetentno reći”, dodao je.

Božinović je istaknuo da policija, pogotovo u posljednje vrijeme, promptno rješava sve izazove i zadaće iz svoje nadležnosti, te da je tako bilo i u ovom slučaju iz Zadra.”Ne znam konkretan slučaj, ali ono što znam, to je da hrvatska policija maksimalno brzo, efikasno i učinkovito radi svoj posao. Za pitanja koja nadilaze nadležnost morate pitati druge”, kazao je ministar Božinović.

Božinović se osvrnuo i na potragu za kapetanom Dinom Miškićem, koji je krajem rujna nestao s posadom u havariji broda na Atlantiku. Naglasio je kako se potraga sada bazira na aktivnom motrenju i oslanja na satelitske snimke. “Vlada ulaže sve napore  kroz diplomatsku mrežu i Europsku agenciju za sigurnost pomorskog prometa. Ono na čemu se sada bazira potraga jest aktivno motrenje i obaveza svih brodova koji prolaze tom rutom da o bilo čemu novome što uoče, obavijeste francuske vlasti”, rekao je Božinović. Oslonjeni smo, dodao je, i na satelitske snimke, koje se analiziraju nakon predaje nadležnim institucijama.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI