BOŽINOVIĆ OTKRIO KOJE SE NOVE MJERE UVODE: ‘Ključna su tri smjera’

Screenshot/N1

Stožer civilne zaštite zbog porasta novozaraženih koronavirusom u petak je predstavio novi set mjera u borbi protiv epidemije.

O novim mjerama je govorio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Ključna su tri smjera: što veća procijepljenost, uvesti ograničenja za okupljanja koja su potencijalni izvori širenja bolesti te što veća sigurnost prilikom obavljanja djelatnosti koje se neće ograničavati”, kazao je Božinović.

“Zabranjuje se održavanje svih okupljanja na javnim događanjima s više od 50 osoba osim ako se radi o okupljanjima gdje ljudi imaju covid potvrde. Za isto je nadležan lokalni stožer.

Pooštravaju se mjere, obvezno je korištenje medicinske maske i fizički razmak i uz covid potvrdu. Vrijedi mjera zabrana svih okupljanja na otvorenom, osim ako sudjeluju svi s potvrdom. Iznimno, ako to potvrdi HZJZ”, rekao je Božinović.



Otkrio je i kako sva javna okupljanja moraju završiti do 24 sata.

“Niti profesionalne umjetničke izvedbe, izložbe, ne smiju biti. Izuzetak su kinoprojekcije koje su započele nakon 23 sata, svadbene svečanosti moraju završiti do 2 sata ujutro, a razmotrit ćemo i dodatna ograničenja. Covid potvrde uvode se za državne i javne službenike, zaposlenike trgovačkih društva čiji su osnivači RH. Mjera stupa od 15. studenog”, objasnio je Božinović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI