BOŽINOVIĆ OTKRIO SVE O COVID POTVRDAMA! Evo za što će vam trebati unutar Hrvatske: Određena i pravila za granice!

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Nakon sjednice Užeg kabineta vlade ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dao je izjavu za medije. Govorio je o digitalnim covid-potvrdama i pravilima na granici.

Svi koji će imati te potvrde moći će bez ikakvih ograničenja dolaziti u Republiku Hrvatsku.

Za one koji je nemaju, pravila će biti kompliciranija.


“Svi oni koji potvrde nemaju, morat će predočiti negativan ne stariji od 48 sati, potvrdu o preboljenju koronavirusa ili da su cijepljeni. Novost je da i osobe iz trećih zemalja više ne moraju imati poseban razlog za dolazak u Hrvatsku”, rekao je Božinović, prenosi Dnevnik.hr.

Korištenje potvrda unutar Hrvatske

“Što se tiče upotrebe covid potvrda unutar Hrvatske, one će se koristiti za ulazak u klubove, odlazak na koncerte,  manifestacije i druga događanja koja se odnose na više okupljanje više od 100 ljudi”, rekao je ministar.Potvrde će se izdavati na brojnim mjestima

“Imamo i dodatnu novinu, a to je da sva testna mjesta u Hrvatskoj, osim toga što će testirati, moći će izdavati i COVID digitalne potvrde. Moći će ih izdavati HZZO- i sve njegove podružnice, na stranicama e-Građani, i kada dođete na testiranje da tih 15 minuta koliko se čeka možete dobiti potvrdu. To će se omogućiti i za strane državljane. Svatko može doći u posjed digitalne COVID potvrde”, otkriva Božinović.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI