Božinović predložio važne mjere koje se tiču osobne iskaznice, vozačke i registracije auta

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Ministar Davor Božinović je otkrio važne informacije o osobnim iskaznicama, vozačkim dozvolama i registraciji automobila.

Božinović je kazao da se do sada dosta dolazilo na šaltere zbog osobnih, vozačkih i slično. Kako je kazao, nada se da će se to promijeniti u budućnosti te da će se implementirati stvari koje su se užurbano uvele za vrijeme pandemije, a tiču se korištenja interneta kod izdavanja raznih dokumenta.

Sad je predložio da osobne iskaznice i vozačke dozvole koje su istekle vrijede još 30 dana.

“Slobodni smo predložiti izmjene zakona o osobnoj iskaznici. Predlažemo da se ranije iskaznice smatraju valjanima najdalje 30 dana od isteka roka stare osobne”, rekao je Božinović.

“Predlaže se da vozači najduže 30 dana ne moraju iskazivati zahtjev za novom dozvolom nakon što im istekne stara”, predložio je Božinović.



To ne vrijedi za registraciju vozila. Tehnički pregled i dalje će se morati obavljati u roku.

“Prijedlogom dopuna nije obuhvaćen tehnički pregled vozila koji će se i dalje raditi u rokovima zbog sigurnosti na cestama”, rekao je Božinović.

“Predlaže se da se dopusti korištenje putovnice kojoj je istekao rok trajanja do 30 dana, posebno zbog vraćanja hrvatskih državljana”, dodao je.

Točke su prihvaćene.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI