BOŽO PETROV POZITIVAN NA COVID-19! Uputio kritiku: ‘Kada idete silom i čizmom na druge ljude onda dobijete revolt’

Predsjednik MOST-a Božo Petrov pozitivan je na koronavirus. Za Dnevnik.hr je rekao kako se osjeća dobro.

“Prije dva ili tri dana sam saznao da sam zaražen. Imao sam simptome, javio sam svojoj doktorici i napravio PCR test i bio sam pozitivan”, rekao je čelnik MOST-a.

Osvrnuo se i na rad Nacionalnog stožera i komentirao nove epidemiološke mjere.


“Što se tiče COVID potvrda i politike koju u ovom trenutku provodi Stožer jer koliko mi vidimo ne provode stručna mišljenja nego politiku Vlade, po meni to nije nimalo dobro. Vlada treba izaći i jasno reći ljudima da određeni načini prevencije protiv koronavirusa nisu savršeno učinkoviti, ali mogu učiniti dobro i spasiti ljude od teških posljedica. Nažalost, s ovakvom politikom i lošim upravljanjem krizom stvaraju nesigurnost, bojazan i otpor kod ljudi”, istaknuo je.

Dodao je da se ljude ne smije prisiljavati i da im treba objasniti zašto je nešto dobro za njihovo zdravlje.“Kada idete silom i čizmom na druge ljude onda dobijete revolt”, rekao je Petrov,.

Dotaknuo se i premijera Andreja Plenkovića za kojeg je rekao da ima tendenciju “diktatorskog načina vladanja”.

Komentirao je i objavu saborskog zastupnika Marina Miletića koji je rekao da “poziva na otpor tiraniji zbog COVID potvrda i poziva na osnivanje Sindikata”.

“Tendencije koje je premijer pokazao još prije godinu i pol, prije nego je zabilježen u Hrvatskoj prvi službeni slučaj zaraze, kada je pokušao prije bilo čega promijeniti zakon u kojem njemu ne treba ni Sabor ni predsjednik države, u kojem sam predlaže i usvaja zakone, dovoljno govori o tendencijama diktatorskog načina vladanja. Da nije nimalo odgovoran nije dobro za temeljne građanske slobode i prava. Mislim da je upravo na to aludirao kolega Miletić”, zaključio je Petrov.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI