Božo Petrov prijavio Todorića! Banke i Agrokor postigli sporazum?

Robert Anic/PIXSELL

Na prijavu ga je motivirala izjava Jurija Solovjeva, prvog potpredsjednika ruske državne banke, koja je, istina, dan kasnije ublažena

Predsjednik Sabora Božo Petrov podnio je u četvrtak kaznenu prijavu DORH-u protiv uprave Agrokora na čelu s vlasnikom Ivicom Todorićem, javlja Večernji list. Petrov je kaznenu prijavu podnio kao fizička osoba. Prijavu je podnio zbog navodnih lažiranja financijskih izvješća.

Na prijavu ga je motivirala izjava Jurija Solovjeva, prvog potpredsjednika ruske državne banke, koja je, istina, dan kasnije ublažena. Rečeno je kako kako je došlo do greške u prijevodu i kako je rečeno da je bilo nepravilnosti, a ne lažiranja izvješća. Kasnije je još objavljeno kako su sve nepravilnosti naknadno ispravljene.

Postignut dogovor s bankama?

U 16 sati je u sjedištu Agrokora, u Ciboninom tornju, počeo sastanak vodstva Agrokora i njihovih vjerovnika. Prema neslužbenim informacijama načelno je dogovoren tzv. “standstill” sporazum. Riječ je o aranžmanu kojim bi se zamrznulo plaćanje kamata. Agrokor bi tada dobio svježe kredite da plati dugove dobavljačima, a ne bi morao bar nekoliko mjeseci plaćati kamate. Rusi zauzvrat traže smjenu uprave. Uz to, u petak bi se trebao nastaviti sastanak s dobavljačima.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI