Božo Petrov vidajući rane Goranu Mariću otvorio i pitanje kadroviranja u Podravci!

Patrik Macek/PIXSELL

Čelnik Mosta je braneći ministra Marića, možda i nesvjesno otvorio jedno novo pitanje, koje bi se, ukoliko se postupi po njegovim naputcima, moglo otkriti puno više toga. Riječ je, dakako, o imenovanju novog predsjednika Uprave Podravke Marina Pucara zbog kojeg je došlo do sukoba dvojice ministara Marića i Krstičevića u Plenkvićevoj Vladi, nakon čega je, Marić opet odnio pobjedu i progurao svojeg čovjeka. Mediji su tada pisali da je Marić ponovno prijetio svojom ostavkom, kao i nekoliko puta prije, što je on demantirao, (pa neće valjda priznati), pa bi bilo zanimljvo javnosti otkriti čiji je Pucar kadar i zbog čijih interesa je postavljen na mjesto čelnog čovjeka Podravke

Afera s bratom i šogorom ministra državne imovine Gorana Marića poprima nove dimnezije. Naime, nakon što se, po mnogima, najmoćniji ministar u Plenkovićevoj Vladi, našao pod baražnom vatrom medija i oporbe, polako su se počele razotkrivati  njegove iznimno dobre veze s Mostom, o kojima se bezbroj puta do sada špekuliralo u javnosti. Marić, baš kao i Davor Stier su simpatije Mosta zadobili onoga trenutka kada su inzistirali i lobirali da HDZ, unatoč nekim tadašnjim prijeporima i Mosotovim ultimatumima koaliraju baš s njima. Priča je išla toliko daleko da su insajderi tvrdili da ta dva ministra u Plenkovićevoj vladi uživaju veće povjerenje Mosta nego li matičnog im HDZ-a. Stoga je mnoge iznenadio nastup  Nikole Grmoje u Saboru kada je komentirajući imenovanje Svetimira Marića, brata ministra Gorana Marića, na mjesto člana uprave HŽ Putničkoga prijevoza rekao kako smatra, misli na Most, da je to jedna loša poruka. ‘Ne znam tko je odgovoran, kažu da je to Uprava HŽ-a, je li to ministar Butković, ali definitivno je trebalo paziti na to da je u srodstvu s ministrom u Vladi Republike Hrvatske i da se time šalje jedna loša poruka.

Mi smo imali situaciju u kojoj smo išli mijenjati stvari u Hrvatskim vodama i kad smo shvatili da se šalje loša poruka zbog promjene Statuta i kumstva s gospodinom Petrovom, mi smo tu odluku povukli”, rekao je Grmoja i kazao kako očekuje da vide tko je napravio bilo kakav propust i može li se ta stvar promijeniti. ‘Očekujem da oni koji su odgovorni za to povuku poteze’, kazao je, Grmoja, a insajderi tvrde da ta poruka nije najbolje legla u uho ministra državne imovine Gorana Marića.

Plenković premijer u Vladi Gorana Marića 

Mnogi, dobro upućeni u izvanredne odnose Mosta i Marića, kojeg, uzgred budi rečeno i smatraju Mostovim eksponentom u Vladi, bili su pomalo zatečeni tom Grmojinom izjavom, u kojoj se nije nazirala ni trunka opravdanja za najmoćnijeg Plenkovićevog ministra. No, nije se dugo čekalo da Most, svoj pravi  odnos prema Mariću iskaže u izjavi njihova čelnika Bože Petrova koji je novinarima  komentirajući aferu oko ministra državne imovine Gorana Marića i njegova brata Svetimira,  rekao kako je njemu zanimljivo da se mediji ne bave onime što je po njemu mnogo interesantnije i važnije.”Po meni, bilo bi vrlo zanimljivo otkriti zbog čega se to događa baš sada, zbog čega baš sada nakon imenovanja u Podravci”, kazao je. “To bi bilo interesantno vidjeti, to bi bilo pravo istraživačko novinarstvo, otkrilo bi se puno više toga, a što se tiče svega ostalog, to je iza, mene ne interesiraju drugi”, pojasnio je Božo Petrov. I tako je čelnik Mosta vidajući rane ministru Mariću, možda i nesvjesno otvorio jedno novo pitanje, koje bi se, ukoliko se postupi po njegovim naputcima moglo otkriti puno više toga. Riječ je dakako o imenovanju novog predsjednika Uprave Podravke Marina Pucara zbog kojeg je došlo do sukoba dvojice ministara Marića i Krstičevića u Plenkovićevoj Vladi, nakon čega je, Marić opet odnio pobjedu i progurao svojeg čovjeka. Mediji su tada pisali da je Marić opet  prijetio svojom ostavkom, kao i nekoliko puta prije, što je on demantirao, (pa neće valjda priznati), pa bi bilo zanimljvo javnosti otkriti čiji je Pucar kadar i zbog čijih interesa je postavljen na mjesto čelnog čovjeka našeg prehrambenog diva.Na to pitanje, nakon svega,temeljit odgovor hrvatska javnost očekuje najprije od samog ministra Marića, za kojeg se mediji na temelju dosadašnjih iskustava opravdano pitaju – je li on ministar kadroviranja u Plenkovićevoj Vladi ili je Plenković premijer u Vladi Gorana Marića?

U čije ime Goran Marić postavlja ljude po državi



Tako Jutarnji list piše da je krajnje  nejasno u čije ime Marić postavlja ljude po državi i zašto baš profil kadrovika prekriva gotovo sav prostor jedne tobože reformske, progresivne Vlade. Otpočetka se zna da Marić nije bio Plenkovićev izbor, na koncu imenovan je u fotofinišu kao posljedica nikad do kraja objašnjene političke ucjene. O tome koliko je Marić bio važan Plenkoviću najbolje govori činjenica da ga je postavio u Vladu nakon što je već bio objavio sastav Vlade – bez Marićeva imena. I po političkim putovima Plenkovića i Marića reklo bi se da se baš ni u jednoj fazi nisu preklapali. A opet, snaga Gorana Marića rasplamsava pitanje Plenkovićeva autoriteta i utjecaja te uopće političkih odnosa koji održavaju većinu i Vladu na površini, piše Jutarnji list. Tu snagu Marić vjerojatno crpi i iz potpore čelnika Mosta, koja svakim danom i svakom novom aferom ministra Marića ona sve više dolazi do izražaja. Zanimljivo je na ovom mjestu spomenuti i jedan detalj iz siječnja ove godine kada je Nikola Gmoja obavještavajući javnost da državna banka, HPB, kao većinski vlasnik jedinog preostalog alternativnog telekoma, namjerava izglasati vrlo sporne odluke o pridruživanju tog operatera drugom operateru, koji je već pod upravom druge velike strane telekomunikacijske kompanije.“Ne vjerujem i ne želim vjerovati da ministar državne imovine, gospodin Marić, zna što se događa i što namjerava uprava državne banke HPB u kojoj je još uvijek SDP-ova uprava”, rekao je Grmoja. Ipak, mediji su i tada otkirli, da je Marić  prilično dobro upoznat s poslovanjem HPB-a i upravo preko članova Mosta, tvrdili su, želi realizirati neke ideje. Iz svega ovoga i nije čudno da je Most čvrsto iza Marića te da on i iz te činjenice crpi toliku moć u Plenkovićevoj Vladi. Plenkoviću, probudi se, nešto se događa…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI