BRANKO BAČIĆ O NAPADU NA AUTOCESTI: ‘Potrebno je prevenirati takve nemile događaje jer kad se dogode, jasno da represivni aparat mora reagirati’

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a osudio je napad navijača Hajduka na policiju. Napomenuo je kako je važno prevenirati napad, educirati i uspostaviti razgovarati sa sudionicima u nogometu.

“Važno je napomenuti da je takav napad neprihvatljiv i dosad nezabilježen te da se tu ne može očekivati da policija rješava sve socijalne probleme u Hrvatskoj. Policija u pravilu dolazi post festum”, istaknuo je.

“Potrebno je prevenirati takve nemile događaje jer kad se oni dogode, onda je jasno da represivni aparat mora reagirati”, dodao je.

“Neprihvatljive su sve ocjene koje relativiziraju i imaju neozbiljan, nesustavan pristup i koje ne pridonose rješavanju ovog problema”, nastavio je Bačić.

Bačić je komentirao i izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića kako su u Glini 1995. Hrvati ubijali Srbe. Kazao je kako je to neprihvatljivo.



“Pravdanje takvog govora je apsolutno neprihvatljivo“, rekao je Bačić.

“Takve izjave ne doprinose dobrosusjedskoj suradnji između dviju država“, istaknuo je.

“Te su akcije bile obrambene, osloboditeljske i pravedne. Na tim postavkama su jasno presudili međunarodni sudovi. Hrvatska nije nikoga ubijala, imala je pravo osloboditi svoj teritorij i tu uopće nema dileme“, rekao je.

“Srbijanske vlasti ne smiju širiti svoju pravnu jurisdikciju izvan teritorija Srbije, a možebitne podatke o navodnim ratnim zločinima mogu dostaviti hrvatskom državnom odvjetništvu i ministarstvu pravosuđa”, komentirao je potez Srbije o podizanju optužnice protiv četvorice hrvatskih pilota te dodaje kako će piloti dobiti pravnu zaštitu Republike Hrvatske.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI