Branko Grčić o HDZ-ovom programu: Nema granice za njihova obećanja, milijarde lete u nebo

Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ov Branko Grčić komentirao je izborni program HDZ-a te kazao kako ‘nema granice za HDZ-ova obećanja’.

“Milijarde lete u nebo. To je prvi dojam. 5, 10, 30 milijardi kuna”, kaže Grčić te ističe kako su plaće rasle posljednjih nekoliko godina usljed nešto bolje gospodarske situacije.

“I oporavka koji je počeo s našom vladom još 2015. Prema tome jedino poreznim rasterećenjem je moguće dizati plaće s aspekta politike”, kaže Grčić te dodaje kako je SDP-ova vlada bila fokusirana na dizanje manjih plaća, ljudima čije plaće nisu dovoljne za život.

“Zato smo predložili podizanje tog osobnog neoporezivog dobitka s 4000 na 5000 kuna”, rekao je Grčići nastavio: “očito HDZ nastavlja svoju politiku, a to je da radi na rasterećenju većih plaća. Zadnja mjera rasterećenja povećala je samo plaće koje su iznad 18.000 kuna netto. Smanjenjenje ova najveće stope s 36 na 30 posto to ide u tom smjeru”.

100 tisuća radnih mjesta

Što se tiče obećanja da bi u drugom mandatu otvorili 100 tisuća novih radnih mjesta, Grčić smatra da bi time riješili nezaposlenost u Hrvatskoj, a to je nemoguće.



“Prije korona krize je na zavodu bilo oko 130 tisuća nezaposlenih, takva bi brojka eliminirala nezapolenost u Hrvatskoj. Neka birači procijene bi li neka nova HDZ-ova vlada ovim obećanjem eliminirala nezaposlenost u Hrvatskoj državi. To nije ni jednoj vladi nigdje pošlo za rukom, pa neće ni njima”, poručuje Grčić, prenosi Dnevnik.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI