Brenardić ‘jasno, glasno i odlučno’ odbacio mogućnost koalicije s HDZ-om

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ocijenio je da smo se ratifikacijom Istanbulske konvencije svrstali među civilizirane zemlje

Velika koalicija nikad, rezolutno je u intervjuu za Media servis poručio predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Rekao je da se predsjedniku/predsjednici države trebaju smanjiti ovlasti, da o sudbini Vatikanskih ugovora trebaju građani odlučivati na referendumu, a za odbijanje Sabora da bude pokrovitelj Dana pobjede nad fašizmom rekao je da se u Hrvatskoj neki srame Ustava.

Ništa još nije službeno ni trasparentno i dalek je put od načelnog do stvarnog dogovora“, tako je Bernardić komentirao dogovor vjerovnika Agrokora o nacrtu nagodbe.

Za još jedan, peti neuspješni pokušaj rušenja članova Vlade, predsjednik SDP-a rekao je da su svi koji su glasali za ostanak Martine Dalić glasali za nastavak legalne pljačke u Agrokoru i otpuštanje radnika. „Kako god završilo ona će biti odgovorna“, rekao je Bernardić naglasivši da je SDP nudio svoja rješenja za Agrokor.

“Radnici ne bi ostali bez posla, Agrokor bi već bio u procesu restrukturiranja, ne bi došlo do afere ‘savjetnici‘ i već bismo sasvim sigurno uspješno završili ovaj proces koji je sada ušao u neizvjesnu završnicu u produžetke od tri mjeseca.”

Ocijenio je da smo se ratifikacijom Istanbulske konvencije svrstali među civilizirane zemlje, a na pitanje je li to što su se SDP i HDZ, a što se rijetko viđa, našli na istoj strani naznaka moguće velike koalicije, odgovorio je: “Ne, odbacujem tu mogućnost. Odbacujem jasno, glasno i odlučno bilo kakvu veliku koaliciju s HDZ-om”, rekao je i dodao – nikad.



SDP je, tvrdi, stabilan, a za odnose u oporbi kaže da nisu ni bolji ni lošiji nego što su bili prigodom dolaska HDZ-a na vlast. Unatoč tome što je IDS razljutio izjavom da HDZ-u omogućavaju tihu okupaciju Istre, Bernardić vjeruje da će nakon izbora ipak surađivati.

Smatra da Plenković postavljanjem Radovana Fuchsa za voditelja kurikularne reforme stvara paralelni sustav s ciljem izbacivanja ministrice Divjak zbog čega će, kaže, reforma stati, piše Media servis.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI