BRIŠU SE NEKE BRODICE IZ UPISNIKA BRODOVA RH: Vlasnici nisu platili naknade za korištenje pomorskog dobra i svjetlarine za protekle dvije godine

Pixabay

Neki vlasnici brodova nisu platili naknade za korištenje pomorskog dobra i svjetlarine za 2020. i 2021. godinu pa stoga Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i ove godine namjerava brisati brodice iz Upisnika brodova RH.

Ministarstvo je objavilo popis tih brodica i jahti na Elektroničkoj oglasnoj ploči upisnika brodova.

Podsjetimo, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture uspostavilo je Upisnik brodova Republike Hrvatske, kao jedinstveno mjesto upisa svih pomorskih objekata hrvatske državne pripadnosti, čime se napustio dosadašnji sustav višestrukih upisnika i očevidnika koji su vođeni na razini lučkih kapetanija i ispostava lučkih kapetanija te pojedinih vrsta pomorskih objekata.

Postupak sređivanja podataka u Upisniku brodova započet je potkraj 2020.

Kako bi se u potpunosti uredili podaci o pomorskim objektima i vlasnicima pomorskih objekata, Zakonom o izmjenama i dopunama Pomorskog zakonika propisao se čitav niz novih odredbi koje se odnose na upis pomorskih objekata te sređivanje podataka o pomorskim objektima i vlasnicima pomorskih objekata.



Kako ističu iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na popisu se nalazi gotovo 9000 plovila.

Popis brodova možete pronaći OVDJE.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI