Brkić iseljenicima objasnio da smo mi jedan narod s dvije domovine

screenshot

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić rekao je u subotu u Bad Homburgu kako je hrvatsko iseljeništvo dalo golem doprinos stvaranju neovisne Hrvatske te kako je obveza domovine omogućiti iseljenicima ulaganja i povratak u Hrvatsku.

Brkić je nazočio svečanoj dodjeli 13. po redu nagrade najpopularnijih hrvatskih iseljenika “Večernjakova domovnica 2019″ u njemačkom gradu Bad Homburgu.

U kratkom obraćanju Brkić je istaknuo kako se na Večernjakovoj domovnici uvijek osjeća posebna emocija naših iseljenika prema svojoj domovini te da ona predstavlja poveznicu između iseljene i domovinske Hrvatske, kao i da se njome želi istaknuti važnost i uloga iseljeništva za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. „Nikada ne smijemo zaboraviti neizmjeran doprinos iseljene Hrvatske ’90-ih godina u stvaranju i oslobađanju naše Domovine. Stoga, je naša obveza učiniti sve i stvoriti uvjete našim iseljenicima za ulaganja i njihov povratak u Hrvatsku. Vrijeme je da Hrvatska otvori svoja vrata iseljenicima”, rekao je Brkić, kako je priopćeno iz njegova ureda.

“Naše iseljeništvo je ogroman potencijal i od neprocjenjive vrijednosti za Hrvatsku. Samo zajedno možemo pridonijeti boljitku naše Hrvatske“, dodao je.

Posebno se zahvalio domaćinu, gradonačelniku Bad Homburga, Alexandru Hetjesu i njemačkim prijateljima na gostoljubivosti i podsjetio na ulogu koju je Njemačka imala u potpori Hrvatskoj u osamostaljenju početkom ’90-ih i u njezinom međunarodnom priznanju. Dodao je kako bi danas istaknuo važnost intenziviranja gospodarske suradnje i osnaživanja partnerskih i bilateralnih odnosa između Hrvatske i Njemačke.



Brkić je čestitao svima nagrađenima i nominiranima za „Večernjakovu domovnicu 2019“, među kojima su brojni sportaši, glazbenici, glumci, koji su svojim uspjesima i rezultatima diljem svijeta najveći promotori Hrvatske.

Posebnu zahvalu uputio je našim iseljenicima, koji svojim predanim radom i uspjesima pridonose jačanju ugleda Hrvatske. „Među vama ima i puno Hrvata iz BiH, koji su jednako raseljeni diljem svijeta i pozivam vas sve da vjerujete u sebe i svoj narod te da ne gubite samopoštovanje i vjeru u ostvarenje svojih snova. Nikada nemojte zaboraviti da smo mi jedan narod s dvije domovine i da naše srce jednako kuca za obje – Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu“, istaknuo je Brkić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI