Brkić nakon Predsjedništva HDZ-a: “Ja sam više ćelavi labud”

screenshot HRT

Na pitanje hoće li dati ostavku, Plenković je odgovorio: “Kako da ja, koji sam pobijedio, dam ostavku?”

Nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a Andrej Plenković rekao je kako su “organizacije dobile zadatak da vide zašto smo ovaj put dobili 240.000 glasova, a ne više”.

“Izrazili smo zadovoljstvo da smo relativni pobjednik izbora. Nažalost, to se nije na neki način prevelo na broj mandata. Dobili smo isti broj mandata kao i SDP, koji ima 4 postotna boda manje nego mi. No, to je bila volja biračkoga tijela jučer”, rekao je Plenković.

Rekao je kako je “jedan dio stranaka imao isključivi cilj da napada HDZ, naše kandidate i tu smo očito kod jednog dijela biračkog tijela pretrpjeli štetu. Ovo je bila utakmica, igra se nastavlja… Suprotno kontinuiranim medijskim napisima da je to lista koju je sastavio jedan čovjek iz prsta, to je jedna u nizu laži koje su se pojavile u zadnjih 45 kandidata. Svi su bili ili prijedlozi naših organizacija ili naših zajednica…”

Potom se malo i pohvalio: “Ja mislim da vodim i HDZ i državu u ispravnom smjeru, da se suočavamo s brojnim nataloženim problemima hrvatske tranzicije. Mi smo Vlada koja a la carte bira teme, one dolaze na dnevni red i mi ih rješavamo. ..”

Na pitanje hoće li dati ostavku, Plenković je odgovorio: “Kako da ja, koji sam pobijedio, dam ostavku?”



Sastanak je ranije napustio potpredsjednik stranke Milijan Brkić, koji je na pitanje novinara je li on možda taj crni labud koji je nanio štetu HDZ-u, odgovorio: “Ne, ja sam više ćelavi labud!”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI