BRNABIĆ ODGOVORILA JANDROKOVIĆU: ‘To je vladavina prava? To su europske vrijednosti? I nije vas sramota da to kažete otvoreno?’

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Srbijanska premijerka Ana Brnabić komentirala je izjavu predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića oko optužnice protiv četvorice hrvatskih pilota za ratne zločine tijekom Oluje.

“Jedna članica EU se usuđuje javno reći da, ako tražite pravdu za ubojstvo srpske djece – jer 4 ih je tamo pobijeno, starosti 6 do 13 godina, da zbog toga ne možete biti dio EU. To je vladavina prava? To su europske vrijednosti? I nije vas sramota da to kažete otvoreno?” upitala je.

“Gospodine Jandrokoviću, pogledali smo se mi u ogledalo i shvatili da, ako smo ljudi, moramo tražiti pravdu za pobijenu djecu – Jovana Drču (6 godina), Nevenku (11 godina) i njenog brata Žarka (9 godina) Rajića, Darka Vukovića (13 godina). A što Vi vidite kada se pogledate u ogledalo? Čovjeka koji brani i slavi ubojice djece, djevojaka i staraca? Uz četvero djece, ubili su i Mirjanu Dubajić, djevojku od 21 godinu, Milku Kovačević, baku od 83 godine…”, nastavila je Brnabić.

Kaže kako su “hrvatski heroji pobili iz zraka nenaoružane ljude koji su bili u bijegu”.

“Okrenula se Srbija budućnosti, ne brinite vi za nas. Baš zato konačno tražimo pravdu za krvoloke koji su djecu pobili, jer, kao što je upravo danas rekao predsjednik Vučić, ako nismo u stanju djecu zaštititi, onda ne zaslužujemo da postojimo kao država. I, konačno, kada će se steći uvjeti da Aleksandar Vučić posjeti najveće mjesto stradanja srpskog naroda – Jasenovac? Još čekamo odgovor na najavu službene posjete. Hoćete li uspjeti i smoći snage da osigurate predsjedniku Srbije da stavi cvijet na mjesto stratišta desetina i stotina tisuća najbrutalnije pobijenih Srba, Židova i Roma, od strane ustaškog režima NDH? Počnite da gledate u budućnost, bit će Vam lakše”, zaključila je premijerka.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI