Brodić: Gospodine Tozija niste hakirani. Ovaj video to dokazuje

Gorjan Tozija, direktor agencije za film Sjeverne Makedonije, do danas je iznio niz nevjerojatnih izjava o Hrvatskoj gdje je premijera Plenkovića nazivao “fašistom, HDZ stranku koju je osnovao najmlađi partizanski general, te da je “fašistička tvorevina kojom je predsjedavao ni više, ni manje nego Ante Pavelić,” No sada taj isti Tozija indirektno tvrdi kako je  hakiran i to, između ostalog baš od našeg portala.

Ako uzmemo u obzir kako je gospodin Tozija direktor Makedonskog, odnosno Sjeverno Makedonskog filmskog fonda. Mainstreem filmaš, znam tko su danas mainstreem filmaši i kojem se kanonu klanjaju. Imamo ih i ovdje u Hrvatskoj, samo treba zaviriti u naš nacionalni filmski fond – HAVC, pa brzo postane jasno o kakvom carstvu korupcije, nepotizma i sukoba interesa se tamo radi, no vrlo se vješto to prikriva već poznatim floskulama upakiranim u ‘antifašizam’ odnosno njihovu tzv. borbu protiv ‘fašizma’. Pa tako danas i gospodin Tozija kroz nadnaravne ideje o ‘Pavelićevom HDZ-u’ i Plenkoviću fašistu’ ide na ruku nekim svojim interesima. No valjda u trenutku kada je i sam shvatio koliko zvuči nebulozno, tada je odlučio kako je hakiran i to ni više, ni manje, nego od nas ovdje, koji trenutno nemamo drugog posla, nego okolo hakirati komentare Gorjana Tozija po društvenim mrežama.

Ivan Brodić, kojega Tozija u prethodnim ispadima častio nazivom ‘ustaški smrad’, a s kim u zajedničkoj suradnji portal Otvoreno kao hakira Toziju, također mu nije ostao dužan.

https://www.facebook.com/ivan.brodic/videos/10222939727944661

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.



“#IdemoDalje Niste hakirani, gospodine, ovaj video to dokazuje!

#NaimeKajJe

Danas je sjednica tehničke Влада на Република Северна Македонија, na kojoj će se razgovarati o gospodinu Gorjan Tozija, direktoru (sjeverno) makedonske agencije za film, koji na društvenim mrežama vrijeđa nekoliko (Sjevernoj) Makedoniji prijateljskih zemalja i mene osobno.

Napisao je kako sam ja ustaški smrad te kako je Andrej Plenković kriminalac i fašist, a HDZ – Hrvatska demokratska zajednica, stranka koju je osnovao najmlađi partizanski general, fašistička tvorevina te da je Ante Pavelić bio predsjednikom te stranke (!).

Nakon što je u subotu napisao kako na to ima pravo jer je to njegovo mišljenje, ovaj tjedan tvrdi da je hakiran. Dakle, nakon što je priznao i dao nekoliko TV izjava kako je to što je napisao njegovo izvorno mišljenje, sada je hakiran.

Pokušao se ispričati, ali u isprici me indirektno optužio kako smo mu moja malenkosti i Otvoreno.hr hakirali komentare. Video je tu, svatko može vidjeti o čemu se tu zapravo radi. I nije to prvi puta, no ovaj se tiče mene pa ću se na njemu zadržati.

Pokušao me povezati sa gospodinom Vinkom Grubišićem i Jadran filmom koji je trebao za (sjeverno) makedonsku vladu raditi neki povijesni spektakl “Makedonija”, što je prekinuto, te se sada nalazi na sudu.

Za razliku od Tozijina filma Oslobođenje Skopja, koji je osobito poznat po svom šovinizmu jer je u njemu Tozija Bugare okarakterizirao kao fašistički narod (Pazite, ne kvislinški režim, Bugare kao naciju). Zbog toga je Bugarska uključila blokadu za EU! No to je druga tema.

Na “Grubišićevom” filmu nisam surađivao, Grubišića sam sreo nekoliko puta, ne radim s njime i njegovim tvrtkama. Nikada nisam radio u Makedoniji, bilo je pregovora sa jednim financijerom kampanje aktualnog predsjednika, ali nismo se dogovorili.

Ne bi to bilo jako strašno kada Tozija ne bi bio državni dužnosnik R(S)M-a. Stoga smo, gospodin Ivan Kujundžić, osnivač HDZ-a, gospođa Marijana Petir, bivša eurozastupnica iz EPP-a, nekoliko uglednih članova VMRO DPMNE-a i ja upitali dijele li Vlada R(S)M i predsjednik Stevo Pendarovski stav (sjeverno)makedonskog dužnosnika?

Čujem kako po zakonu R(S)M-a gospodin Gorjan Tozija za vrijeme mandata ne smije sudjelovati na natječajima za dodjelu sredstava u svojoj primarnoj djelatnosti, pa me zanima može li Влада на Република Северна Македонија provjeriti je li dobivao nešto novca poreznih obveznika zemalja čije stanovnike i čije stranke i premijere vrijeđa? Je li za koju godinu u mandatu bio na natječaju Hrvatski Audiovizualni Centar Havc (HAVC)?

Je li sudjelovao na natječaju u Sloveniji, jer slično mišljenje kakvo ima o nama, a vidi se u videu, ima i o gospodinu Janez Janša te njegovoj stranci, što se vidi iz videa? #PitamZaRodjaka

Ponavljam, možeš imat svjetonazor kakav hoćeš, ali iz pozicije državnog dužnosnika vrijeđati premijere zemalja EU koji su se osobito angažirali u dodjeli (sjeverno) makedonskog datuma za pregovore s EU, e to je skandalozno!

Osobno, bilo bi mi glupo da svojim porezom plaćam nekoga da me vrijeđa #ETak

Željno danas iščekujemo odgovore Влада на Република Северна Македонија, a bilo bi dobro i da Vlada Republike Hrvatske postavi koje pitanjce u tom smjeru,” piše Brodić.

Podsjetimo, Gordjana Toziju je posebno uzbudio tekst Ivana Brodića kojeg je objavio portal Otvoreno, a povod mu je bio tekst o poštanskoj markici izdanoj u Makedoniji na kojoj je bila prikazana karta HRvatske u granicama kvinslinške NDH.

Brodić je u tekstu režim NDH ali i Veliku Albaniju koja je također bila ucrtana na markici ali koju je malo tko primjetio uz kartu NDH na koju su reagirali vlasti BiH i Srbije. No to nije omelo Toziju koji je za shodno našao optužiti Brodića za fašizam ispod teksta u kojem osuđujem fašizam.

Na napade Gordana Tozije reagirali su hrvatski političari Ivan Kujundžić i Marijana Petir koji su njegove optužbe nazvali u najmanju ruku neprimjerenim i pozvali Vladu Andreja Plenkovića da reagira na optužbe dužnosnika vlade Sjeverne Makedonije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI