BRODOVI SE SUDARILI U BALTIKU! Uhićeni hrvatski i britanski pomorac

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Je li pijanstvo bilo uzrok sudara dvaju brodova u Baltičkom moru, objavili su švedski istražitelji. Nakon pokrenute istrage uhićena su dvojica pomoraca, državljanin Hrvatske i državljanin Velike Britanije, objavio je CNN.

Naime, danski teretni brod prevrnuo se u ponedjeljak rano ujutro nakon sudara s britanskim teretnim brodom u maglovitoj noći u švedskim vodama. U toj je nesreći jedna osoba poginula, dok se još jedna osoba smatra nestalom.

Čelnik istražnog tima Jonatan Tholin rekao je da je istraga proširena na nekoliko potencijalnih kaznenih djela, uključivo “grubi nemar” i “pijanstvo na moru”.

Danski brod Karin Hoj dug 55 metara i britanski Scot Carrier od 90 metara plovili su u istom smjeru kad su se sudarili u noći u 3,30 sati po srednjoeuropskom vremenu u švedskim teritorijalnim vodama, objavile su pomorske agencije u Danskoj i Švedskoj.

Najprije je bilo objavljeno da su dvije osobe nestale, ali su švedske vlasti kasnije rekle da je jedna pronađena mrtva, objavio je Reuters.Švedski nacionalni odbor za zdravlje rekao je da ljudi normalno ne mogu preživjeti u tako hladnoj vodi dulje od sat vremena. Glasnogovornik Švedske pomorske uprave Jonas Franzen rekao je za BBC da je voda bila temperature 4 stupnja Celzija, a zrak pet. Poginula i nestala osoba su s broda Karin Hoj, a sva posada britanskog Scot Carriera je dobro.

“Mogu potvrditi da je došlo do nesreće, ali ne mogu reći kakve su bile okolnosti”, rekao je Soren Hoj, direktor Rederiet Hoja, tvrtke koja u vlasništvu ima brod Karin Hoj.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI