BROJKA KOJA ZABRINJAVA! Šef prometne policije otkriva: ‘U ovom trenutku imamo 16 smrtno stradalih osoba više nego u istom razdoblju prošle godine!’

Photo: PIXSELL

Voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije Josip Mataija gostovao je u emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog” u kojoj je govorio o sigurnosti i kulturi u prometu u Hrvatskoj.

Kazao je kako je do svibnja situacija bila puno bolja.

“Ovaj vikend šest, prošli vikend sedam smrtno stradalih osoba. Što se tiče sigurnosti u prometu stanje se pogoršalo”, rekao je Mataija.

“U ovom trenutku imamo 16 smrtno stradalih osoba više nego u istom razdoblju prošle godine”, dodao je Mataija.

Međutim, istaknuo je kako je lani zbog lockdowna smanjenje prometa bilo 8 posto, dok je istovremeno zabilježeno 20 posto manje nesreća.



“Lockdown i inačice toga koje smo imali ne mora nužno biti dobra stvar. Kada imate prometnicu na kojoj ima puno vozila događaju se prometne nesreće, ali posljedice nisu tako velike jer je brzina smanjena. Međutim, kada imate prazne prometnice, a imate prometa, tu može biti puno gora situacija, jer dolazi do prometnih nesreća s velikim brzinama, a brzina je ta koja najčešće dovodi do velikih stradavanja”, naglasio je Mataija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI