BROJKE SU POKAZALE GOTOVO STO MILIJUNA KUNA U DVIJE GODINE: Zbog Tomaševićeva tvrtku češlja USKOK

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Tomislav Tomašević po svemu sudeći ne misli stati s češljanjem poslovanja svojeg prethodnika, pokojnog Milana Bandića, čijom se ostavštinom Uskok bavi posljednjih nekoliko mjeseci. Na svojoj posljednjoj konferenciji za medije gradonačelnik metropole je problematizirao suradnju između Grada Zagreba i trgovačkog društva Bilić-Erić d.o.o. iz Sesveta.

Kako je Tomašević kazao, ova zaštitarska tvrtka u Bandićevoj je eri od Grada Zagreba dobivala milijune za čuvanje praznih gradskih stanova. Na ovu su Tomaševićevu tezu reagirali iz prozvane tvrtke.

”Informacije kojima se insinuira da je trgovačko društvo BILIĆ-ERIĆ d.o.o. Sesvete od Grada Zagreba ‘dobivalo milijune za čuvanje praznih gradskih stanova’, netočne su, neprovjerene i neosnovane. Bitnim ističemo, suprotno navodima gosp. Tomislava Tomaševića, da je trgovačko društvo BILIĆ-ERIĆ sve usluge izvršilo sukladno Ugovoru, Nalogu Naručitelja, te sukladno pozitivnim zakonskim propisima. Napominjemo da je predmet istog Ugovora čuvanje cjelokupne imovine koja je u vlasništvu Grada Zagreba, a ne samo nekakvih praznih stanova i poslovnih prostora, na što je maliciozno stavljen naglasak, piše Dnevno.

Nadalje, vezano za naznačeni period o kojem je iskazivao gosp. Tomašević, napominjemo kako trgovačkom društvu BILIĆ-ERIĆ d.o.o. Sesvete nije isplaćeno 26,5 milijuna kuna kako se pogrešno tvrdi, nego 17.566.164 kuna, i to za čuvanje svih objekata u Gradu Zagrebu, a ne za čuvanje nekakvih „napuštenih“ stanova kako je to gosp. Tomašević zlonamjerno i senzacionalistički predstavio na istoj tiskovnoj konferenciji”, poručili su iz Bilić-Erića, reagirajući pritom na informacije koje je iznio zagrebački gradonačelnik tvrdeći da je umjesto 6,9 milijuna kuna za čuvanje praznih stanova i poslovnih prostora potrošeno 26,5 milijuna kuna.

 



Prazni stanovi su prema Tomaševićevim riječima čuvani kao Fort Knox, a od Grada je prema njegovim riječima naplaćena tjelesna zaštita za 85 stanova i 24 poslovna prostora dnevno.

”Pojedinačni trošak čuvanja jednog stana je dnevno bio 924 kune ili 27.720 kuna mjesečno bez PDV-a, godišnje oko 323 tisuće kuna po stanu čuvanja bez PDV-a. Za te novce kroz dvije godine možemo kupiti novi stan od 50 kvadrata”, izjavio je Tomašević, a u priču se upleo i Uskok koji je već izuzeo dokumentaciju vezanu uz ovaj slučaj koji je intrigantan i utoliko što je suvlasnik i jedan od direktora tvrtke Matija Jozić, suprug nekadašnje Bandićeve bliske suradnice i pročelnice Ureda za gospodarstvo Mirke Jozić. Inače, Mirka Jozić se godinama brani od prozivki za sukob interesa, pa je to učinila i sada, zajedno sa svojim suprugom osporavajući teze o mogućem pogodovanju.

Osim čuvanja stanova Tomaševiću i njegovim suradnicima problematično je stotinjak ugovora između Bilić-Erića i Grada Zagreba potpisanih kako s Holdingom, tako i s nizom drugih gradskih ustanova i drugih društava, a riječ je o višemilijunskoj vrijednosti.

Zanimljivo je kako je Jozić među prvima s Tomaševićevim dolaskom na vlast najavila svoj odlazak, a iako su iz Grada u više navrata tvrdili da tu nema sukoba interesa, Tomaševića su zaintrigirala događanja koja su se odvijala uz ostalo i tijekom izvanrednog stanja u Petruševcu gdje su zaštitari Bilić-Erića mjesecima čuvali objekt. Prema nekim procjenama samo za taj posao mjesečno je naplaćivano stotinjak tisuća kuna.

Navodno je ova tvrtka dobila posao video nadzora gradske uspinjače, a u svega dvije godine s Gradom su ugovorili poslove vrjednije od 100 milijuna kuna budući da su njihovi zaštitari nadzirali zagrebačke osnovne i srednje škole, vrtiće pa i učeničke domove.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI