BULJ EKSPRESNO UZVRATIO FUCHSU I PLENKOVIĆU: Citirao je člana Vladina Znanstvenog savjeta

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj ekspresno je odgovorio ministru obrazovanja Radovanu Fuchsu i premijeru Andreju Plenkoviću koji su nakon sjednice Vlade prozvali jer je najavio da će ukinuti maske u sinjskim školama.

Bulj je o svemu iznio stajalište znanstvenika Vladina savjeta Gordana Lauca.

Objavio je, Laucovu fotografiju preko koje je napisao njegov citat: “Mislim da su maske u školama besmislene, jer imaju vrlo mali učinak na širenje pandemije”.

Ispod fotografije dodao je i druge Laucove teze, poput onih da su “maske neugodne, onemogućavaju normalnu komunikaciju, no ne predstavljaju ozbiljnu zdravstvenu prijetnju za veliku većinu djece”, kao i poziv da se ne sudjeluje u akcijama poput prosvjeda u Krapinskim Toplicama, već da – ako netko baš želi nešto poduzeti – piše ravnatelju škole, gradonačelniku ili općinskom načelniku koji bi trebali pojasniti zašto oni osobno prisiljavaju vaše dijete da nosi masku.

“Zašto stožeraši nalažu obavezno nošenje maski u školama iako struka kaže da maske imaju vrlo mali učinak na širenje pandemije?”, pridodao je Bulj svoj upit. Napomenuo je da ne misle svi članovi vladina Znanstvenog savjeta kao Lauc.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI