BULJ IZ SINJA ZAGRMIO: ‘Opet ćemo to napraviti kad maknemo ovu anacionalnu vlast, totalitarni i autoritarni režimi napravili su velike zločine’

Foto: Screenshot N1

U povodu obilježavanja današnjeg Spomendana i sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima gradonačelnik Sinja Miro Bulj oglasio se putem društvenih mreža te nije propustio prozvati HDZ i premijera Plenkovića.

‘Pomolimo se za sve znane i neznane žrtve komunističkog, fašističkog i nacističkog režima. Danas 23. kolovoza obilježavamo Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma.

Na današnji dan 1939. godine potpisan je njemačko-sovjetski pakt o nenapadanju, poznat kao Sporazum Molotov-Ribbentrop, kojim je postignut javni sporazum o nenapadanju između nacističke Njemačke i komunističkog Sovjetskog saveza kao i tajni sporazum o podjeli interesnih sfera u Istočnoj Europi. Svi ti režimi napravili su velike zločine, negirali su čovjeka, ljudskost, pravdu i pravičnost. Ljude su ubijali iz samo njima poznatih razloga.

Na ovim našim prostorima zločinci su harali stoljećima, a svi ti režimi ostavili su traga tako da se ne zna gdje su im najmiliji pokopani. Brojne strukture  i dan danas koje su služile takvim režimima upravljaju i u našem sustavu.

Zato, zajedno moramo braniti dignitet Domovinskog rata kao temelja moderne hrvatske države, jer to je jedina istina o zajedništvu hrvatske vojske i hrvatskog naroda za slobodu.



Svi zajedno moramo osuditi sve totalitarne režime u 20. stoljeću, oni su proizveli brojne žrtve i radili zločine nad čovjekom. Naš hrvatski narod je od svih tih zala, fašizma, nacizma i komunizma puno pretrpio u 20. stoljeću, ali se o zločinima komunizma i dalje jako malo govori.

Za razliku od nekih javnih aktera, Most kojem pripadam, nedvosmisleno osuđuje sve totalitarizme, komunizam, fašizam i nacizam.
Iz hrvatske političke prošlosti Most baštini samo ono što je vodilo prema demokratskoj hrvatskoj državi, a kao najtrajniju vrijednost hrvatskog naroda vidimo slobodnu i neovisnu demokratsku hrvatsku državu uspostavljenu pobjedom u Domovinskom ratu.
Kako bismo jednom zasvagda raščistili sa tom tamnom prošlošću dok smo bili dio Vlade otvorili smo sve komunističke arhive.
Ali arhivi su uskoro od HDZ-a zatvoreni i to nakon izlaska dosjea Zlatka Bagarića kojim je potvrđeno da je savjetnik Andreja Plenkovića Vladimir Šeks bio operativna veza UDB-e pod kodnim imenom “Kolega”.
Vanjskopolitički odbor Europskog parlamenta (EP) usvojio je 2021. Izvještaj o borbi protiv organiziranog kriminala na Zapadnom Balkanu, u kome se navodi da države regije što prije trebaju otvoriti dosjee jugoslavenskih tajnih službi kako bi se iskorijenile političke i administrativne veze s organiziranim kriminalom.
To ćemo ponovo napraviti kad maknemo ovu kriminalnu i anacionalnu kliku s vlasti!

Zato neka nam temelj moderne Hrvatske bude Domovinski rat i svi poginuli hrvatski branitelji, kao i oni živi te vrijednosti koje su oni utkali u naše društvo. Na nama je da gradimo našu državu, da ostavimo mlade na ovim područjima, ali na nama je i da ne zaboravimo žrtve zločina totalitarnih režima, napisao je Bulj na svom Facebooku.

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI