BULJ PROTIV COVID POTVRDA: ‘Kao šumski razbojnici su preko vikenda donijeli odluku’

Screenshot/HRT

Gost emisije Nedjeljom u 2 bio je Mostov saborski zastupnik Miro Bulj. Voditelj emisije Aleksandar Stanković na početku se prisjetio Buljove bake, ali je potom rekao da će o tome pričati kasnije pa su se prebacili na temu o covid potvrdama za što će Most sakupljati potpise za referendum.

“Covid potvrde su uvedene nezakonite. Ja nisam mogao donijeti drugu odluku kao gradonačelnik svih građana, nije vrijeme da se dijelimo i ovo nije zakonita odluka”, rekao je Bulj. Dodao je da su vladajući odluku o covid potvrdama donijeli kao drumski razbojnici.

“Ja sam prvi kad se pojavila pandemija držao mjere, ali kako vrijeme prolazilo, dogodila se stožerokracija”, kazao je Bulj.

“Ovo nije propisano zakonom, ovo je stožerokracija! Kao šumski razbojnici su preko vikenda donijeli odluku da u ponedjeljak moramo imati covid potvrde. Da je ovo zakonito onda se ne bi donijela izmjena zakona. Sami su priznali da nije zakonito, da je mene bi već davno kaznili zbog ovoga”, kazao je Bulj te dodao kako on nije antivakser.

“Ja sam vjerovao svima u Stožeru, ali mjere ne mogu biti asocijalne i diskriminatorne”, kazao je Bulj. Tvrdi da cijepljeni i necijepljeni podjednako šire zarazu. Nakon toga mu je Stanković pustio prilog znanstvenika koji je objasnio da to nije točno, da cijepljeni više šire zarazu.



“Stožer nije dobro odradio svoj posao i ljudi nemaju povjerenja u njih. Naravno da je kriza, ne možemo reći da virus ne postoji, ali je moje osobno pravo hoću li se cijepiti ili ne. Imamo mi i druge mjere osim cijepljenja”, smatra Bulj.

Nakon toga tema je bila nedavni prosvjed protiv covid potvrda u Zagrebu.

“Ja sam na prosvjed došao na poziv građana. Nisam vidi nikakvo postrojavanje, kao što nisam bio u kontaktu s organizatorom i  iznenadilo me to skandiranje. Na tom prosvjedu nije bilo nikakvih velikih i teških ekscesa, ako pogledate što se događa u ostatku svijeta. Naravno napade na novinare treba osuditi”, kazao je Bulj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI