BULJ VIKAO U MIKROFON, A KAD SU MU NEŠTO HTJELI KAZATI ODBRUSIO: ‘Odmakni se od mene, sada ja govorim’

Čini se kako danas neće biti ništa od konstituirajuće sjednice Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

U skupštini je 47 vijećnika, HDZ i HSP imaju 18, Most sedam, SDP šest, Koalicija ZA pet zastupnika, HGS četiri, isto toliko ih ima i Centar, dok ih Domovinski pokret ima tri. Za uspostavljanje vlasti potrebna je potrebna natpolovična većina.

Pošto nije došlo do dogovora, Županijska skupština se neće konstituirati.

Miro Bulj iz Mosta je predložio Ivicu Kukavicu kao predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije. Za potpredsjednika je predložen Ante Pranić. To je prijedlog Mosta, Centra i Koalicije ZA, ali njihov prijedlog je odbijen.

Za Kukavicu i Pranića je bio 21 vijećnik. Nitko nije bio protiv, ali suzdržanih je bilo čak 25. Bili su to HDZ-ovci s jednim HSP-ovim vijećnikom, Kerumovi HGS-ovci te vijećnici Domovinskog pokreta koji su već naveli kako neće sa SDP-om, ali ni s HGS-om.



Tako je propao prvi pokušaj konstituiranja Županijske skupštine, a novi će se održati za 30 dana, kada će se ponovno pokušati formirati većina. Nakon sjednice Bulj je vikao u mikrofone novinarima.

“Slučajno sam čuo veće Hrvate, mi manji Hrvati, katolici, mi smo predložili malog Hrvata, katolika, domoljuba Ivicu Kukavicu. Nemojte davati prevarantske istine, recite zašto ne želite glasati za Kukavicu. Zbog konstituiranja nije došlo zbog Domovinskog pokreta. Ja, da želim s HDZ-om, ima nas 25. Budite hrabri, recite mi tko je ljevičar, a tko desničar u ovoj županiji. Narod ti bježi iz Imotskog, Ivicu Kukavicu, vi, kao malog katolika i domoljuba niste prihvatili. Ovo prozivanje Mosta je najmanje korektno. Mogli ste glasati za Kukavicu, niste, ako je do izbora, onda idemo na izbore, budite lole!”, urlao je Bulj, a kada su mu pokušali nešto kazati odbrusio je da se odmaknu i da sada on govori. Nakon što je završio ljutito se i okrenuo i otišao.

Iz Domovinskog pokreta mu poručuju kako protiv Kukavice nemaju ništa, ali glas za njega bi bio formiranje većine koje ne žele biti dio i to bi bilo opredjeljivanje na stranu za koju im birači nisu dali glas.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI