BULJU STIGAO DOSAD NEVIĐENI UDAR! Sinjski HDZ mu poručio: ‘Živio Miro kralj prosvjeda i anarhije’!

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

GO HDZ-a Sinj oglasio se o aktualnim prosvjednim aktivnostima gradonačelnika Mira Bulja. Poručili su da je kralj prosvjeda i anarhije.

“Svjedoci smo aktualnih medijskih napisa kako gradonačelnik Sinja Miro Bulj u jeku četvrtog vala koronakrize koja ozbiljno uzima danak u ljudskim životima, uzduž i poprijeko obilazi Cetinski kraj i Hrvatsku kako bi radio ono što najbolje zna – prosvjedovao. U  svemu tome zaboravio je na okolnost da je gradonačelnik Sinja, a da Sinju i njegovim građanima, mladima i starima, cijepljenima i necijepljenima, treba gradonačelnik koji 24 sata na dan skrbi o potrebama i interesima grada i građana i koje u ovoj koronakrizi ipak više zanimaju nova radna mjesta, zdravstvena sigurnost, gospodarski i demografski iskorak te bolji životni standard.

Dok on neumorno obilazi prosvjede i provodi oporbenu politiku Mosta na štetu Sinja i njegovih građana, valjda pretpostavlja da će građani i institucije zaboraviti na nerad, nepravilnosti i nezakonitosti u prethodnih 6 mjeseci – poručili su u priopćenju koje potpisuje predsjednik Igor Vidalina, piše Dalmatinski portal.

Onda su se iz sinjskog HDZ-a osvrnuli na još jednu stvar:

“Šest mjeseci vlasti gradonačelniku Bulju je trebalo da predloži  rebalans proračuna za 2021. godinu o kojem će vijećnici raspravljati tek 29. studenoga, što tom rebalansu daje karakter tehničkog proračuna kojim će se usklađivati stavke i pozicije bez novih programa i projekata. Paralelno s time, hvali se malim komunalnim investicijama nazivajući ih gradilištima – a zapravo se radi o amandmanima HDZ-a iz ovogodišnjeg proračuna, a protiv kojeg su Bulj i MOST glasovali prošle godine.



“U nedostatku vizije i projekata nema ni traga ni glasa prijedlogu proračuna za 2022. godinu koji je sukladno članku 37. st. 4. Zakona o proračunu bio dužan vijećnicima dostaviti do 15. studenog ove godine, a koji je u proceduru savjetovanja s javnošću trebao uputiti do 15. listopada ove godine.

“Prostorno planska dokumentacija o čijem usvajanju ovise mnogi naši sugrađani i poduzetnici oovučena je s dnevnog reda, dok se o problemima koje građani Sinja imaju s bazom nerazvrstanih cesta niti ne govori, a da paradoks bude veći, gradonačelnik Bulj kao županijski vijećnik nije podržao Županijski prostorni plan u kojem je predviđena brza cesta Kukuzovac -Križice.

“Razvojna strategija grada Sinja koja je istekla je još prošle godine, a po planu nabave postupak za njezinu izradu trebao se provoditi u listopadu ove godine, vjerojatno je zapela u nesnosnim prometnim gužvama koje ograničavaju život u našem gradu i nažalost uzimaju danak u učestalim prometnim nesrećama koje se zbog loše, potkapacitirane i dotrajale prometne infrastrukture svakodnevno događaju.

“Strateške tvrtke Vodovod CK d.o.o. i Čistoća CK d.o.o.  u kojima Sinj s drugim gradovima i općinama ima udjele i koje u ovom trenutku realiziraju krucijalne projekte poput Aglomeracije Sinj i gospodarenja otpadom, protekom mandata ostale su bez direktora, bez osoba ovlaštenih za zastupanje i potpis te se očekuje imenovanje privremenih upravitelja od strane Trgovačkog suda.

“Parole o  jednakim šanse za sve i transparentnosti rasplinule  e kao mjehur od sapunice i zamijenile tezom političke korupcije i nezakonitosti manifestirane kroz niz nezakonito zaključenih Ugovora o djelu s političkim pobornicima, čime je izbjegnuta procedura javnih natječaja, a proračun Grada oštećen za stotine tisuća kuna.

“Iz proračuna Grada na temelju fiktivnih, izmišljenih i nepotrebnih poslova i naloga, a koje su trebali odraditi gradski službenici u poslovima iz svog djelokruga, s lažiranim narudžbenicama, izvlači se novac i dodjeljuje tvrtkama/pojedincima s kojima Most ili on blisko surađuju.

“Ne poštuje se Odluka o socijalnoj skrbi Grada Sinja ni Uredba o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge te se određenim pojedincima i udrugama mimo procedure javnih natječaja dodjeljuju značajna financijska sredstva.

Na kraju su poentirali:

“Rekli bi neki: ‘Selo gori, a baba se češlja’, a nažalost toga ima toga još mnogo, mnogo. I zasigurno puno lakše je sjesti u gradsko službeno vozilo i obilaziti prosvjede po Hrvatskoj nego rješavati nagomilane probleme našeg grada.

Pa kad je već tako i mi se pridružujemo i kličemo: ‘Živio Miro Bulj, kralj prosvjeda i anarhije’!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI