BURNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA: Puljak i Mihanović izmjenjivali tešku artiljeriju i prozivke na sjednici i pred novinarima!

Na sjednici splitskoga Gradskog vijeća 4. po redu u novom sazivu vodila se oštra rasprava između predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a Vice Mihanovića i gradonačelnika Ivice Puljka u vezi s poticanom stanogradnjom koju je Puljak najavljivao u predizbornoj kampanji, a HDZ mu sada zamjera da se ne drži  danog obećanja.

Vice Mihanović, koji je na lokalnim izborima Puljku bio protukandidat za gradonačelnika Splita, pitao je novog gradonačelnika hoće li ostvariti predizborna obećanja u vezi s poticanom stanogradnjom (POS), pri čemu ga je podsjetio da je u predizbornoj kampanji govorio kako će u prvih šest mjeseci gradonačelničkog mandata pokrenuti poticanu stanogradnju kako bi se pomoglo mladim osobama i obiteljima da riješe stambeno pitanje i ostanu u Splitu.

Mihanović je rekao da postoji demografska studija koja upozorava da Split po strukturi stanovništva stari i iseljava se, a razlog tomu su i visoke cijene stanova.

“Demografska studija navodi kako bi Split mogao doživjeti smanjenje stanovništva na 140.000 ako cijene stanova ostanu visoke”, rekao je, dodajući kako je za prostor u Hercegovačkoj ulici, koji za izgradnju POS-ovih stanova predlaže HDZ, potrebno izmijeniti Generalni urbanistički plan (GUP). Sada je ondje garaža gradskog prijevoznika Prometa.

Gradonačelnik Puljak je potom ocijenio da je HDZ odgovoran za neizgradnju stanova za mlade jer nije riješio taj problem dok je bio na vlasti.



“Nama svaki dan izlaze kosturi iz ormara koji su nam ostavili ljudi iz vaše stranke, niti jedan nije manji od milijun kuna. U europske fondove gurali ste toplanu na Blatinama i zbog toga nam je propalo 100 milijuna kuna”, rekao je gradonačelnik Puljak.

“To što pričate o poticanoj stanogradnji u Hercegovačkoj, bavite se politikantstvom i najnižim populizmom. Po postojećem GUP-u se stanovi u Hercegovačkoj mogu graditi, GUP se mora mijenjati na Kopilici”, uzvratio je Puljak na Mihanovićeve primjedbe i pritom mu rekao da se treba educirati.

“Mi ćemo stanove za mlade sagraditi tijekom ovoga mandata i napraviti bolje nego što ste mogli zamisliti”, poručio je Puljak.

Mihanović je odgovorio zatim opet odgovorio Puljku: “Novci koji su propali, kako Vi kažete, nisu propali po pitanju poticane stanogradnje, nego oko prostorno-planske dokumentacije. Vi ste obilazili i komunalne firme, ali to ste samo učinili za vlastitu promociju.”

Nakon malog predaha i pauze međusobna rasprava nastavila se i pred predstavnicima medija.

Mihanović je novinarima rekao kako građani imaju pravo znati je li “gradonačelnik lagao ili nije” prilikom nedavnih izjava medijima da je Upravno vijeće Javne ustanove Sportskih objekata jednoglasno produžilo ugovor o radu svima koji su dosad imali takve ugovore.

“Imamo informacije da jednoj gospođi koja radi, osobi s invaliditetom, nije produžen ugovor o radu, a svim drugima jest. Gradonačelnik Puljak je ranije izjavio da je takva odluka donesena jednoglasno, što je predstavnik radnika u tom upravnom vijeću (Ante Piplović) demantirao izjavom da je on bio protiv takve odluke”, rekao je Mihanović.

Također je rekao da je iz Upravnog vijeća tražio da mu se dostavi tonska snimka s te sjednice, ali su mu odbili zahtjev i odgovorili da mu mogu poslati zapisnik s te sjednice.

“Postoji indicija da ima razlika između zapisnika i snimke”, istaknuo je Mihanović.

Puljak je zatim u izjavi novinarima odbio sve  Mihanovićeve primjedbe i ponovio da postoji zapisnik po kojem su svi u Upravnom vijeću Javne ustanove Sportskih objekata glasovali za odluku u vezi s produljenjem ugovora o radu.

Na upit je li čuo snimku po kojoj jedan od članova Upravnog vijeća nije glasovao za tu odluku, Puljak je odgovorio da nije te da se kao gradonačelnik ne upleće u rad Upravnog vijeća.

Na dodatni upit je li za to da se snimka objavi, Puljak je odgovorio da Upravno vijeće djeluje autonomno i “ima svoja pravila o tomu kako tretira tu snimku”, kazao je splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI