BURNE REAKCIJE! Brigadira Ivana Mašulovića proglasili veleizdajnikom zbog prisustvovanja na proslavi Oluje

screenshot

Potez crnogorskih vlasti žestoko su napali prosrpski političari u Crnoj Gori i mediji u Srbiji

Klub Demokratskog fronta u crnogorskom parlamentu tražit će hitnu sjednicu Skupštine Crne Gore zbog, kako navode “skandaloznog prisustva predstavnika Vojske CG na obilježavanju zločinačke akcije hrvatskih vojnih i paravojnih snaga u Kninu”, javljaju Večernje novosti.

Naime, kako navodi Jutarnji, među mnogobrojnim stranim vojnim izaslanicima koji su prisustvovali proslavi oslobodilačke operacije Oluja bio je i brigadir Ivan Mašulović, vojni izaslanik Crne Gore. Ovo je prvi put da je na proslavi u Kninu bio i službeni predstavnik Vojske Crne Gore, godinu i nekoliko mjeseci nakon što je Crna Gora primljena u NATO savez.

Ubrzo nakon što je crnogorski časnik prikazan tijekom direktnog prijenosa iz Knina na nacionalnoj televiziji, potez crnogorskih vlasti žestoko su napali prosrpski političari u Crnoj Gori i mediji u Srbiji. Parlamentarna crnogorska stranka Nova srpska demokratija odmah je proglasila brigadira Mašulovića veleizdajnikom kao i one koji su ga poslali “na proslavu zločina nad srpskim narodom”.

Crnogorski parlamentarni klub Demokratskog fronta navodi da je “prisustvom crnogorskog časnika završen projekt NDH da Srba nema na tim područjima”.

“Te činjenice očigledno nisu bile od velikog značaja za vlast u Podgorici, koja je slanjem svoga predstavnika u Knin nanijela tešku sramotu građanima, osramotila Crnu Goru i pokazala da je njen antisrpski karakter dosegao razmjere o kojima je nedavno govorio i patrijarh Irinej. Podsjećamo da su isti ti koji su organizirali i sproveli ‘Oluju’ izvršili najteže zločine i nad građanima Crne Gore, ali ni to ne zanima aktualnu vlast koja te ljude doslovce želi izbrisati iz pamćenja ovog naroda”, poručili su iz DF-a.



“Oficir koji se pojavio u Kninu, gde se klicalo zločincima i vijorile zastave sa porukom „Za dom spremni“, pod kojom je u Drugom svjetskom ratu zvjerski pobijeno na stotine hiljada ljudi, nikako nije mogao predstavljati Crnu Goru, već isključivo one koji su više puta izdali, i koji su zbog želje da služe stranim centrima moći spremni u svakom trenutku da unize ovu zemlju i njene građane”, zaključuju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI