BURNO NA AKTUALNOM SATU ZAGREBAČKE GRADSKE SKUPŠTINE: Oporba kritizira proces utvrđivanja viška radnika u Holdingu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na aktualnom satu sjednice zagrebačke Gradske skupštine oporbeni zastupnici kritizirali su vođenje socijalnog dijaloga između Zagrebačkog holdinga i sindikata u vezi utvrđivanja viška radnika u Holdingu. Ustvrdili su da se razgovori vode “pod valom intrige”.

Zastupnica Lucija Topolovec iz Stranke rada i solidarnosti upitala je gradonačelnika Tomislava Tomaševića zašto je dokument koji je Uprava Zagrebačkog holdinga poslala sindikatima označen “strogo povjerljivim”.

“Zašto su podaci i dopisi koje ste poslali sindikatima toliko klasificirani, tajni i pod valom intrige, a očito nisu toliko tajni kada su jučer informacije koja se imena nalaze na popisima objavili mediji”, upitala je Topolovec.

Tomašević je odgovorio da dokumenti sadrže popis imena radnika koji su višak, zaštićena Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Naglasio je kako su radnike proglašene viškom o tome informirali njihovi nadređeni, a nisu doznali iz medija.



“Znam da u vašoj stranci zakon nije bitan, no mi moramo postupati u skladu sa zakonom. To što su neki mediji to objavili, a sindikati to njima rekli, ide njima na dušu”, rekao je gradonačelnik.

Dodao je da Holding vodi uspješan socijalni dijalog sa sindikatima jer, osim što se postupak vodi po zakonu, dio sindikata složio se s 80 posto imena na popisu viška.

Inače, sjednica Skupštine se održava prvenstveno zbog izbora novog potpredsjednika. Prijedlog je da umjesto Igora Peternela iz Domovinskog pokreta to bude Nenad Predovan iz Stranke rada i solidarnosti.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI