BUTKOVIĆ KRITIČARIMA ODGOVORIO PJESMOM: ‘Ljudskom srcu uvijek nešto treba, zadovoljno nikad posve nije, čim željenog cilja se dovreba, opet iz njega sto mu želja klije’

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Ministar Oleg Butković osvrnuo se na izgradnju Pelješkog mosta, ali i najavu drugih infrastrukturnih projekata koji su u nadležnosti njegovog ministarstva.

Prokomentirao je i tvrdnje da most nije bio neophodan s obzirom na visoku cijenu, ali i mali promet vozila u putnika.

“Poznata pjesma Petra Preradovića kaže da ‘ljudskom srcu uvijek nešto treba, zadovoljno nikad posve nije, čim željenog cilja se dovreba, opet iz njega sto mu želja klije’.

Tako je i s ovim mostom. Mnogi nisu vjerovali da će gradnja mosta uopće započeti, a kamo li biti izgrađen. Moramo biti objektivni. Kao prvo, Pelješki most nije stvar samo brojanja prometa i vozila, nego i spajanje hrvatskog teritorija i teritorija Europske unije”, kazao je Butković za Novi list. Da bi dokazao značaj Pelješkog mosta, spomenuo je i svoje iskustvo.

“Ljudima koji žive na samom jugu, na Pelješcu, Korčuli, u Dubrovniku, njima taj most znači život. Pa i za nas koji ne živimo tamo on će značiti, ako ništa drugo, jednostavnije i kraće putovanje kad odlazimo u taj dio naše zemlje. Sjećam se da sam s obitelji putovao u Dubrovnik, nakon rođenja mog prvog sina, pa sam prije puta sinu morao ići raditi putovnicu da bismo uopće mogli na put“, opisao je ministar.



Upitan je i za nove projekte izgradnje mostova, spominje se povezivanje Korčule i Pašmana s kopnom.

“Što se tiče gradnje drugih mostova, treba biti realan. Postoje ideje o povezivanju Korčule i Pašmana s kopnom, pogotovo se Zadarska županija zalaže za gradnju mosta do Pašmana, što ima osnova. Osigurali smo im određena sredstva za izradu studija isplativosti i dokumentacije. Moramo vidjeti što će te studije pokazati. Ako postoji potreba, zašto ne graditi i te mostove, pri čemu ćemo financijska sredstva također tražiti u europskim fondovima”, smatra Butković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI