BUTKOVIĆ O SVAĐI S MILANOVIĆEM: ‘Ne znam hoćemo li ga zvati, od Gotovine taj potez nisam očekivao’

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

Iz Vlade izlaze ministri Aladrović i Ćorić te potpredsjednik Milošević. Zamijenit će ih Marin Piletić i Davor Filipović, a potpredsjednicom će postati Anja Šimpraga. Tako je odlučio premijer Plenković i to je obznanio javnosti i otklonio sva nagađanja. Trojac je to koji će uskoro sjesti u svoje fotelje gdje ih očekuje  zahtjevan posao.

O rekonstrukciji Vlade, to jest o novim, starim ministrima, ali i odnos s predsjednikom komentirao je jedan od najdugovječnijih članova Vlade ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Za svoje kolege na odlasku ima samo riječi hvale. “Red je bio zahvaliti se ljudima koji su odradili veliki posao u Vladi”, rekao je. Dodao je i da novi kolege koji će zauzeti mjesta Tomislava Ćorića, Josipa Aladrovića i Borisa Miloševića imaju “dobre životopise i dugo su u politici”.

“Bitno je da ste obrazovani, stručni i da ste bili u politici. Zaleđe nije bitno, bitna je baza”, objasnio je Butković u razgovoru za Dnevnik Nove Tv.

Potom se dotaknuo teme koja prethodnih dana zaokuplja javnost, odnos premijera i Vlade s predsjednikom Zoranom Milanovićem.



Radi se o situaciji koja još nije viđena u Hrvatskoj. Kad vas netko naziva bandom, Udbom, kad vam netko dira roditelje.. Budimo ljudi, ništa drugo. On je izdvojio mene i Anušića, ne znam, i Celjaka pokušavajući unijeti razdor u HDZ. Mi smo jedinstveni”, komentirao je.

Da ga Milanović pozove na Pantovčak, kazao je, razmislio bi bi li otišao. “Vjerojatno se ne bih odazvao”, komentirao je Butković.

Pred Hrvatskom je ovo ljeto otvaranje kapitalnog projekta, Pelješkog mosta. Hoće li na taj događaj pozvati i predsjednika Milanovića?

“Završimo Pelješki most. Nismo razgovarali o tome hoćemo li ga pozvati. Razgovarali smo o tome da ćemo pozvati sve one koji su zaslužni za realizaciju. Nije dobro da se nameće teza da ćemo blokirati institucije, rad države. Nismo još raspravili tko će biti na otvaranju. I njegova Vlada ima zasluge. Vidjet ćemo još hoće li biti pozvan”, rekao je Butković.

Više generala potpisalo je pismo u kojem od predsjednika Zorana Milanovića traži pomilovanje Mustača i Perkovića. Butković kaže da ga je potpis Ante Gotovine iznenadio. “On je iznio svoje razloge. Nisam to očekivao”, kazao je Oleg Butković.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI